Model iPhone SE 4 bude konečne smartfón nasledujúci trendy posledných rokov.

Smartfóny od spoločnosti Apple nie sú lacnými zariadeniami, o tom nemôžeme pochybovať. Apple si tak drží akýsi status luxusnej značky, čomu prispôsobuje aj svoje smartfóny už dlhé roky. Aby sa však priblížil aj používateľom, ktorí nechcú za smartfóny platiť okolo 1000 eur a viac, vytvoril lacnejší modelový rad, ktorý však nevychádza v novej generácii každý rok. Rozprávame sa o cenovo dostupnejšej sérii iPhone SE.

Podľa viacerých únikov by sme sa novej generácie, celkovo už štvrtej, mali dočkať začiatkom roka 2025. Predstavenie modelu iPhone SE 4 je teda vzdialené už len pár mesiacov a úniky ohľadom špecifikácií sa len množia. Najnovšie sa dozvedáme o niečom, čo bude mať tento model spoločné s nie takým starým modelom iPhone 13.

iPhone SE 4 bude mať takmer rovnaký displej ako iPhone 13

V prípade modelov iPhone SE je dôležité udržať ceny komponentov na čo najnižšej úrovni, no stále si zachovať kvalitu. Práve toto je teda pri vytváraní modelu iPhone SE 4 pre Apple najväčším orieškom a veľkou otázkou tak bolo aj to, akého dodávateľa displejov si zvoliť. Prvé miesto tak získala spoločnosť BOE, ktorá bude dodávať približne 60 – 70 % displejov práve pre lacnejší iPhone. Zvyšné displeje by mala dodať spoločnosť LG Display, pričom tá dodávala displeje aj do série iPhone 13.

iPhone 13 Pro MaxZdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT
iPhone 13 Pro Max

Podľa aktuálnych zdrojov by mal model iPhone SE 4 vsadiť na takmer identické displeje ako mal model iPhone 13. Využitie rovnakých displejov by mohlo zjednodušiť proces výroby telefónov a zároveň znížiť výrobné náklady Applu. Je však takmer samozrejmé, že displeje modelov iPhone 13 a iPhone SE 4 nebudú identické z hľadiska funkcií, ktoré by mali byť v prípade nového modelu o niečo zredukované. Plný potenciál displeja teda nebude využitý.

Už skoršie úniky tento mesiac poukazovali aj na veľkosť displejov modelu iPhone SE 4. Pôjde o menší smartfón, ktorý však vsadí na nový dizajn s výrezom pre selfie fotoaparát a FaceID. Veľkosť uhlopriečky displeja by mala byť na úrovni 6,06 palca zatiaľ čo iPhone 13 mal uhlopriečku displeja 6,1 palca. V prípade novšieho modelu teda bude zrejme nutné vykonať aj nejaké úpravy, aby displej sedel do konštrukcie zariadenia.

Zdroj: gizmochina.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.