Alebo vymeniť.

Koncom marca sme informovali, že spoločnosť Apple údajne pripravuje nový spôsob, vďaka ktorému bude možné si zaobstarať hardvér z jej portfólia. Služba by mala byť založená na predplatnom, čo znamená, že používatelia budú v pravidelných intervaloch (mesačných) platiť predom dohodnutý fixný poplatok, za ktorý budú môcť vybrané Apple zariadenia používať. Záujemcovia si tak môžu vybrať iPhone podľa vlastného výberu so službami, ktoré budú v tom čase pre daný model dostupné. Nepôjde však o žiadnu formu splátok, ale o pevne stanovenú sumu. 

Portál AndroidAuthority teraz informuje, že pokiaľ sa rozhodnete pre jeden z plánov predplatného, nikdy nebudete vlastníkom zariadenia, čo sme na základe fungovania podobných programov aj očakávali.

Predplatné je podobné lízingu, pretože platíte predom dohodnutý poplatok. Aj napriek tomu, že splácate iba časť hodnoty tovaru, v skutočnosti ho nikdy nebudete vlastniť. Na druhej strane to nie je až tak zlé, ako by sa mohlo zdať.

V prípade, že bude dostupný nový model zariadenia, budete môcť ten starý vymeniť, pričom budete ďalej pokračovať v predplatnom.

Aj napriek tomu, že nepoznáme všetky podmienky služby, očakávame, že v rámci poplatkov budú súčasťou balíka aj ďalšie benefity, ktoré ponúknu predplatiteľom dôvod navyše, aby ho využívali. Inak obyčajné splátky sú výhodnejšie.

Pôvodný článok si môžete prečítať nižšie.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.