Prvý záujemca čakal v O2 v Auparku od 6:30 rána. Celkom netradične sa dnes otvorila o 8 hodine ráno aj predajňa iStores v bratislavskom nákupnom centre Avion.

iPhone X je od dnešného dňa v predaji na celom svete a taktiež aj na Slovensku. Je to pozitívna správa. Hoci Apple nestíha vyrábať smartfóny s vynoveným dizajnom a revolučnou technológiou Face ID, očakávanú novinku dodal aj obchodom a operátorom v našej malej krajine.

Peter Gažík, generálny riaditeľ O2 Slovakia, tvrdí, že získali rádovo stovky kusov a vďaka vlastnej šikovnosti si dokázali zabezpečiť o niečo viac iPhonov X, ako pôvodne plánovali. O2 dnes otvorilo niektoré predajne na celom Slovensku o hodinu skôr, pričom v Bratislave v Auparku postávalo pár minút pred 8:00 približne 14 záujemcov.

Prvý z nich sa pred predajňu operátora postavil už o 6:30 a kúpil si iPhone X v 256 GB verzii. Je to jeho prvý smartfón od Applu, doteraz používal zariadenia s Androidom.

Rovnako sme navštívili aj predajňu iStores v bratislavskom Avione. Prišli sme sem o 7:52 a pred predajňou čakalo asi 8 ľudí, v dobe otvorenia predajne výnimočne o 8 hodine ich tu bolo 12. Ako sme sa dozvedeli, na predajni majú desiatky kusov. Ako prvé sa minuli vo voľnom predaji verzie s 256 GB za cenu 1399 Eur. Farebné verzie tu mali dve – čiernu a šedú.

Tí používatelia, ktorí si iPhone X objednali 27. októbra v predobjednávke dostali presne ten kus, ktorý si želali. Tí zákazníci, ktorí prišli „na slepo“ boli väčšinou obslúžení s tým, že si vybrali takú verziu, ktorá im vyhovuje. Počas našej návštevy sme zaregistrovali len jedného zákazníka, ktorí (celkom správne) chcel verziu s 256 GB a už nebola. Ako sme sa od neho dozvedeli, príde si po ňu neskôr. Z prostredia tejto predajne vieme, že iPhone X bude dosť v nasledujúcich dňoch. Okrem samotného telefónu si používatelia kupovali aj príslušenstvo.

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: Rozbaľujeme iPhone X a ukazujeme, ako vlastne funguje!

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit