Apple je v tomto smere podstatne prísnejšia ako Google s Androidom.

Spoločnosť Apple oznámila s predstavením iOS17 funkciu upozornenia na citlivý obsah.
rozmaže médiá považované za „citlivé“ skôr, ako sa ich používateľ rozhodne zobraziť a sám sa potom rozhodne, či takúto snímku či video chce vidieť. Funkcia by tak mala používateľom umožnila vyhnúť sa zobrazovaniu neželaných nahotiniek.

Spoločnosť Apple nedávno odhalila funkciu Communication Safety pre iPhony, ktorá chráni deti pred zobrazením nahých fotografií a ponúka aj zdroje informácií o bezpečnosti detí. Teraz spoločnosť zavádza aj funkciu pre dospelých, aby im pomohla vyhnúť sa zobrazovaniu neželaných nahotiniek.

Výrobca tvrdí, že funkcia upozornenia na citlivý obsah bude k dispozícii v aplikácii Správy, Facetime, AirDrop, fotografií kontaktov v aplikácii telefónu a v aplikáciách tretích strán ako WhatsApp, Snapchat.

Spoločnosť tiež uvádza, že všetko spracovanie obrázkov a videí pre túto funkciu prebieha v zariadení, takže spoločnosť Apple ani tretia strana nemôže získať prístup k tomuto obsahu.

Zdroj: AndroidAuthority.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.