Tri nové zariadenia a nové náplne. Pozor, nie sú kompatibilné so starými zariadeniami IQOS.

Philip Morris International Inc. (PMI) uviedla tri zariadenia označené ako ILUMA, ILUMA ONEILUMA PRIME a k nim nové náplne. Najvybavenejšie s prívlastkom ILUMA PRIME používa odlišný obal, ktorý má odnímateľné puzdro podobne ako na kapsičkách.

Naopak, ILUMA používa podobný princíp, ako zariadenia IQOS 3 DUO s vyklopením a odobratím nahrievacej paličky. Do tretice je tu ILUMA ONE, čo je vlastne spojenie nabíjacej škatuľky a nahrievacej paličky v jednom.

Zdroj: Samuel Hindy

Nový spôsob

Zariadenie ILUMA je vlastne všetko, čo by ste od vylepšeného modelu mohli očakávať. Stále ide o zariadenie, ktoré neprodukuje dym, ale aerosól a tak výrobca pokračuje vo vízii zaistiť bezdymovú budúcnosť.

Zmena sa udiala aj v náplniach. Nové náplne sa nedajú použiť s predchádzajúcimi zariadeniami a rovnako tak ani na staršie náplne sa nedajú použiť v zariadeniach ILUMA.

Zdroj: Samuel Hindy

Nové náplne sú totiž vybavené revolučným indukčným systémom nazvaným SMARTCORE INDUCTION SYSTEM, ktorý nové náplne nahrieva. Vo vnútri každej je teliesko potiahnuté nerezovou oceľou a cez magnetický systém v zariadení sa nahreje uprostred náplne a tak nahreje tabak. Teplota je riadená elektronicky a tak nedochádza k spaľovaniu.

Tým, že nie je použitá čepeľ, nie je potrebné náplň prepichnúť nasadením. Je z oboch strán uzatvorená a tak sa z nej nič nevysype ani nebude trúsiť. Rovnako tak sa nezašpiníte pri vybraní náplne a jej položení napríklad na stôl.

ILUMA ONE Je rozmernejšie zariadenie ako dvojica ostatných noviniek, avšak môžete ho použiť až na 20 po sebe idúcich použití. Netreba totiž nabíjať paličku. Pri ILUMA a ILUMA PRIME sú dostupné dve po sebe idúce použitia. Následne je treba vložiť paličku do nabíjacej škatuľky a počkať na jej nabitie. Podobne ako v minulosti pri IQOS nie je potrebné počkať až sa palička nabije úplne a už po niekoľkých desiatkach sekúnd sa dá využiť prvý stupeň nabitia na jednu náplň.

Zdroj: Samuel Hindy

Na jedno použitie umožní nahrievacia palička 14 potiahnutí alebo 6 minút nahrievania v závislosti na tom, čo nastane skôr. Modely ILUMA A ILUME PRIME rozpoznajú vloženie náplne a zahrievanie spustia automaticky – rozpoznávajú gesto vloženia. Pri modeli ONE je potrebné použiť tlačidlo na zapnutie nahrievania.

Toto tlačidlo majú aj prvé dve uvedené zariadenia, dá sa použiť napríklad na kontrolu stavu nabitej paličky alebo na manuálne zapnutie či vypnutie nahrievacieho procesu. Pri modeli ILUMA PRIME je možné zájsť ešte ďalej a nastaviť si ho cez webovú aplikáciu detailnejšie a využívať signalizáciu a gestá.

Štandardne je nastavené automatické zapnutie nahrievania po vložení náplne, avšak toto sa dá vypnúť a môžete používať výhradne tlačidlo na paličke. Rovnako je v predvolenom stave zapnutá signalizácia nabitia paličky podľa toho, či svieti jedno alebo dve svetlá a nakoniec máte možnosť dvojitým poklepaním zistiť, aká úroveň nabitia v paličke zostala. Na nabíjanie všetky tri zhodne využívajú konektor USB-C.

Zdroj: Samuel Hindy

Verdikt

Trojica nových zariadení prináša nesporné výhody v tom, ako sa používajú. V balení nie je žiadne čistiace zariadenie, zostala tu stále kompletná USB-C nabíjačka. Využiť môžete ale aj vašu od smartfónu s konektorom USB-C. Čistenie už nie je viac potrebné a každá jedna náplň si zachová svoju chuť, ako by ste práve použili čerstvo rozbalené zariadenie.

Je to ideálne riešenie pre tých, čo používajú minulé zariadenia IQOS a je určené pre dospelých fajčiarov. Nie je bez rizika a výrobca ho cieli dospelým fajčiarom, ktorí chcú prestať používať klasické výrobky s horením tabaku a vytváraním nepríjemného a škodlivého dymu. Pre inú skupinu používateľov ho vyslovene neodporúčame.

Ceny: ILUMA PRIME – 119 eur, ILUMA – 69 eur, ILUMA ONE – 49 eur

Zapožičal: Philip Morris Slovakia

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.