K dispozícii je štandardný model a tiež verzia i3+ s vyprázdňovacou stanicou Clean Base.

iRobot oficiálne spustil predaj nového robotického vysávača Roomba i3 v štandardnej verzii a takisto vo verzii i3+ s vyprázdňovacou stanicou Clean Base. Roboty si môžete predobjednať z oficiálneho obchodu eshop.irobot.sk, pričom fyzicky budú dostupné od 1. apríla 2021.

iRobot Roomba i3 je priamym nástupcom obľúbeného radu Roomba 900. Ide o cenovo dostupný robotický vysávač strednej triedy, ktorý zaujme najmä podporou vyprázdňovacej stanice Clean Base. Roomba i3+ predstavuje doteraz cenovo najdostupnejšie riešenie s touto funkciou.

Stanicu Clean Base sme si v redakcii obľúbili už pri testovaní vyšších modelov Roomby, robotické vysávanie je vďaka nej bezúdržbové – o nič sa netreba starať, raz za 2÷3 mesiace stačí vymeniť vrecko na prach.

iRobot Roomba i3+

iRobot Roomba i3+ so stanicou Clean Base v pozadí. Zdroj: iRobot

Vyšší výkon a výdrž 75 minút

Roomba i3 prináša až 10× vyšší sací výkon v porovnaní s modelmi radu 600. Tento robotický vysávač je vhodný na všetky typy povrchov a vďaka dvom gumeným hlavným kefám, ktoré sú navrhnuté tak, aby nenamotávali chlpy, je ideálny do domácností s domácimi maznáčikmi. Hlavné kefy dopĺňa bočná kefka, ktorá vymetá nečistoty pozdĺž stien a nábytku.

Výdrž batérie je 75 minút, robot sa v prípade potreby nabije a vo vysávaní bude pokračovať tam, kde prestal. iRobot Roomba i3 využíva navigáciu pomocou senzorov, pohybuje sa lineárne. Nové reaktívne senzory zabraňujú tomu, aby sa vysávač zasekol na znížených miestach.

Robot počas vysávania vytvorí mapu vašej domácnosti, takže si môžete skontrolovať, čo všetko povysával. Funkcia na vysávanie jednotlivých miestností zatiaľ nie je dostupná, Roomba i3 ju dostane prostredníctvom softvérovej aktualizácie v septembri 2021. Aplikácia iRobot Home zobrazuje prispôsobené odporúčania a umožňuje nastaviť harmonogram vysávania.

iRobot Roomba i3

iRobot Roomba i3. Zdroj: iRobot

Ceny na Slovensku

Novinkou je elegantný dizajn s textilnou štruktúrou, ktorá minimalizuje odtlačky prstov a usadzovanie prachu. A pokiaľ máte doma robotický mop Braava jet m6, ten dokáže s Roombou i3 komunikovať – môžete si nastaviť, aby, keď vysávač skončí vysávanie, mop začal automaticky mopovať.

Ako už bolo spomenuté, modely Roomba i3 a i3+ sa odlišujú iba tým, či majú vyprázdňovaciu stanicu Clean Base v balení alebo nie. Cena modelu Roomba i3 je 459 eur, Roomba i3+ s Clean Base stojí 649 eur. Tak, ako pri všetkých robotoch značky iRobot, aj pri kúpe modelov radu i3 získate nadštandardné servisné služby iServis Premium.

iRobot Roomba i3

iRobot Roomba i3. Všimnite si nový dizajn s textilnou štruktúrou. Zdroj: iRobot

Zdroj: iRobot

Prečítajte si aj:

iRobot Home zmení váš pohľad na robotické upratovanie (RECENZIA a VIDEO)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit