Úrad podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu (ÚPVII) v spolupráci s Ministerstvom zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, Zastupiteľským úradom SR v Dubline, IT Asociáciou Slovenska a ďalšími partnermi z Digitálnej koalície sa po úspechu v Londýne rozhodol uskutočniť pokračovanie podujatia Work in Slovakia – Good Idea!

Stane sa tak 18. mája na veľvyslanectve SR v írskom Dubline. Novinkou je, že na podujatí, ktorého hlavným cieľom je návrat kvalifikovaných Slovákov na domáci trh, participuje i Ministerstvo zdravotníctva SR.

Richard Raši, podpredseda vlády pre investície a informatizáciu SR

Počas podujatia Work in Slovakia – Good Idea! predstavia Slovákom pracujúcim v Írsku zástupcovia zo zdravotníckych a IT spoločností pôsobiacich na Slovensku zaujímavé pracovné ponuky. So záujemcami tiež priamo na mieste absolvujú osobné pracovné pohovory.

Podpredseda vlády pre investície a informatizáciu vyhlásil, že po stretnutí v Londýne o návrat na Slovensko reálne uvažuje 37 IT špecialistov. Ich hlavnou motiváciou je návrat k rodine a život v krajine, v ktorej sa narodili – pripomenul prezident Americkej obchodnej komory G. Galgóci. Podobný úspech sa očakáva aj v Dubline.

Prezident Americkej obchodnej komory Gabriel Galgóci

Hovorili sme aj s Janou Novohradskou, ktorá pracovala 15 rokov v Londýne a teraz sa vrátila na Slovensko. Už aj pracuje na ÚPVII a jej motiváciou bola aj obava z dôsledkov Brexitu. V Londýne pracovala vo finančníctve,

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.