Prehľad o tom čo sa deje u vás doma alebo vo firme? Jablotron 100 je systém, ktorý má alarmy všetkého druhu s integráciou kamerového systému.

Mnoho ľudí chce prioritne kameru. Avšak, čo keď uvidíte zlodeja vo vašom dome? Budete rýchlo utekať domov, lebo ste ho videli na kamere? Asi nie. Potrebujete alarm, ktorý vás na danú udalosť upozorní, napríklad na otvorenie okien, dverí a potrebujete na situáciu zareagovať. Napríklad privolaním polície.

15. 2. 2018 – Doplnené o video

Filozofia alarmu Jablotron 100 je iná a uprednostňuje sa snímač alebo prvok, ktorý upozorní na danú situáciu. Následne na to pridáva možnosť sledovania živého záznamu alebo záznamu danej udalosti.

Video verifikačné kamery Jablotron

Jablotron 100 je systém, ktorý je na trhu už asi 5 rokov a patrí medzi najviac inštalované systémy na trhu. Zariadenie posiela informácie do cloudu. Všetky dáta sú šifrované, rovnako tak komunikácia z kamier a alarmu. V prípade krádeže kamere sa o tom používateľ dozvie.

Kamery v tomto systéme majú tri hlavné funkcie.

Prvým je videosekvencia na základe informácií, ktoré kamera dostane so snímačov. Napríklad niekto otvoril bránu alebo vypol chránenú sekciu. Do cloudu sa pošle video záznam s 30 sekúnd pred a po skončení „incidentu“, aby používateľ presne videl čo sa stalo a videl potrebnú pasáž z video záznamu. Takýto záznam má veľkosť približne 4 MB. Iné kamery totiž vytvárajú súvislý záznam, čo predlžuje dobu hľadania nami potrebnej sekvencie s incidentom. V cloude sú po dobu 14 dní, následne sa zmažú, keďže toto vyžaduje legislatíva.

 

Druhou funkciou je živý obraz na kontrolu toho, čo sa práve deje. Tretia funkcia je videozáznam. Na výber sú tri režimy pre každú kameru. V prípade, že človek ide na dovolenku, môže nastaviť na vybraných alebo všetkých kamerách trvalé nahrávanie záznamu pre dané časové obdobie.

Kamery Jablotron majú špeciálny firmvér. Preto je dôležité, aby boli použité len s riešeniami tejto firmy. Nie sú kompatibilné s inými systémami ako aj iné kamery nie sú kompatibilné s riešením Jablotron 100. Každá kamera vidí aj v noci až do vzdialenosti 30 / 50 metrov. Na jeden cloudový alarm sa dá pripojiť až 20 kamier.

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: Jablotron predstavil na výstave ELOSYS svoj systém SmartHome

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.