Jabra má v ponuke kvalitné slúchadlá, ktorých cena neraz presahuje hranicu 200 eur.

Výrobca iba pred pár dňami predstavil novinku Jabra Elite 8 Active. Sú to odolné slúchadlá, ktoré sú pripravené na všetky extrémne podmienky. Aj preto nechýba zvýšená odolnosť voči vode, potu a prachu (slúchadlá IP68, puzdro IP54). Túto odolnosť zastrešuje aj vojenský certifikát MIL-STD-810h, pričom Jabra tvrdí, že ide o najodolnejšie slúchadlá na svete.

Okrem tejto skvelej vlastnosti nechýba technológia Jabra ShakeGrip, ktorá zabezpečí bezpečné držanie slúchadiel v ušiach aj počas náročných športových aktivít. Nové Elite 8 Active patria v rámci portfólia slúchadiel Jabra k tomu najlepšiemu aj v oblasti potláčania hluku. Vo výbave sa totiž nachádza hybridné aktívne potláčanie hluku, ktoré je až 1,6× lepšie ako štandardné ANC v iných produktoch spoločnosti. ANC je adaptívne. Vo výbave sa samozrejme nachádza aj podpora technológie Dolby Audio a 6 mikrofónov pre kvalitné hovory počas veterného počasia.

Jabra Elite 8 Active: Najodolnejšie slúchadlá na sveteZdroj: Jabra
Jabra Elite 8 Active

Nabíjacie puzdro so slúchadlami ponúka až 32 hodín prehrávania hudby, pričom slúchadlá na jedno nabitie poskytnú so zapnutým ANC nepretržité až 8-hodinové prehrávanie hudby. Pokiaľ však ANC vypnete, tak maximálna doba prehrávania sa predĺži až na 56 hodín. Slúchadlá je možné nabíjať cez USB-C, ale aj bezdrôtovo. Pokiaľ zvolíte klasické káblové nabíjanie, tak plné nabitie trvá približne tri hodiny, avšak rýchle nabíjanie už po 5 minútach na nabíjačke zabezpečí hodinu prehrávania.

Stabilné pripojenie zabezpečuje Bluetooth 5.3 (LE), avšak nechýbajú profily A2DP v1.3, AVRCP v1.6, HFP v1.8, PBP V1.0, TMAP V 1.0. V prípade potreby je možné využívať aj pripojenie k dvom zariadeniam súčasne. Režim ANC je jedna vec, avšak vo výbave Elite 8 Active sa nachádza aj ambientný režim, ktorý je v prípade slúchadiel Jabra skutočne veľmi účinný. 

Jabra Elite 8 Active: Najodolnejšie slúchadlá na sveteZdroj: Jabra
Jabra Elite 8 Active: Obsah predajného balenia

Veľkosť meniča je 6 mm, pričom dokáže pracovať v rozsahu 20 Hz – 20000 Hz. Vďaka aplikácii Jabra Sound+ môžete aj vo vašom smartfóne skontrolovať stav batérie, nastaviť prispôsobiteľný hudobný ekvalizér, využívať predvoľby hudobného ekvalizéra, nastaviť ovládacie prvky MyControls a prispôsobiť zvukový priestor. 

Elite 8 Active sú vybavené funkciou rýchleho párovania v systéme Android, funkciou Spotify Tap, podporujú hlasových asistentov Siri, Google Assistant a nechýba ani Swift Pair. V predajnom balení sa okrem slúchadiel nachádzajú aj tri nadstavce EarGels, nabíjacie puzdro, kábel USB-C na USB-A, záručný list a bezpečnostné informácie.

Jabra Elite 8 Active budú čoskoro v predaji v šedej, modrej, čiernej a karamelovej farbe za 206,90 eura (na Alza.sk).

Zdroj: Jabra

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.