Sú určené pre používateľov s mierne až stredne ťažko poškodeným sluchom.

Jabra sa zaradila medzi výrobcov, ktorí sa snažia preklenúť priepasť medzi klasickými načúvacími pomôckami a slúchadlami. Diskrétny model Jabra Enhance Plus ponúkajú efektívny nástroj pre používateľov, ktorí nie sú odkázaní na celodenné načúvacie pomôcky. Slúchadlá sú o 50 percent menšie, ako obľúbený model Elite 75t. 

Súčasťou slúchadiel sú štyri samostatné funkcie na spracovanie zvuku, ktoré zlepšujú jeho kvalitu. Enhance Plus analyzujú zvuk tak, aby bol čo najprirodzenejší, a zároveň redukujú šum. Konštrukcia je prispôsobená účelu, pre čo najvyššiu efektivitu a pohodlné používanie. 

Okrem toho, že slúchadlá Jabra Enhance Plus poskytujú funkcie načúvacej pomôcky, môžu fungovať rovnako hociktoré iné TWS slúchadlá na prehrávanie hudby alebo prijímanie hovorov. 

Súčasťou balenia Enhance Plus sú viaceré štuple do uší, aby slúchadlá v ušiach bezpečne držali a poskytovali vysokú mieru komfortu. Nechýba ani odolnosť voči vode a prachu podľa IP52. Slúchadlá na jedno nabitie vydržia 10 hodín. Celkovo je možné s nabíjacím puzdrom dosiahnuť výdrž až 30 hodín. Pre čo najlepšiu personalizáciu a nastavenia nechýba mobilná aplikácia.

Jabra plánuje slúchadlá Enhance Plus uvoľniť do „testovacej fázy„, aby bolo preukázané, že je ich možné používať ako načúvaciu pomôcku. Vo vybraných klinikách starostlivosti o sluch v USA, by sa slúchadlá mali objaviť koncom tohto roka. Súčasťou iniciatívy spoločnosti Jabra je aj získanie certifikátu z FDA (Správa potravín a liečiv).

Cena tohto modelu nie je zatiaľ známa. Nie je však vylúčené, že sa hravo dostane cez hranicu 1000 dolárov. Napríklad cena modelu Jabra Enhance Pro začína na sume 1800 dolárov.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.