Soundbar JBL Bar 5.0 MultiBeam je mimoriadne kompaktné zariadenie, ktoré sa vám oplatí pri pripojení k televízoru, ale napr. aj k smartfónu.

Kombinuje technológie JBL Multibeam a Virtual Dolby Atmos. Ak ho spojíte s TV cez HDMI eARC port, získate pri sledovaní filmu priestorový dojem. HDMI kábel je súčasťou dodávky. Zároveň ho budete môcť ovládať pomocou pôvodného diaľkového ovládača od TV.

Ďalšie možnosti pripojenia sú Bluetooth, Chromecast, AirPlay a Alexa Multi-Room Music (MRM), a tak ho môžete ľahko prepojiť so smartfónom či tabletom a takto streamovať hudbu. Režim soundbaru sa krátko zobrazuje na displeji zariadenia.

Dizajn soundbaru je elegantný s mriežkovaným vzorom a so svojím kovovým povrchom sa hodí do rôznych typov miestností. Súčasťou dodávky je aj vlastné diaľkové ovládanie a dva držiaky na montáž na stenu. Manuálny ovládací panel je v strede hornej časti.

JBL Bar 5.0 MultiBeamZdroj: JBL
Štruktúra JBL Bar 5.0 s troma prednými reproduktormi, dva basové a dva multibeam reproduktory po stranách

Dopredu smerujú tri hlavné reproduktory, po oboch stranách sú dva multibeam reproduktory, ktoré dodávajú priestorový charakter zvuku. K tomu sú ešte dva výkonné basové reproduktory. Aj napriek tomu, že jeho súčasťou nie je samostatný subwoofer, o hlboké tóny určite neprídete.

Vychádzajú však priamo z kompaktnej základnej časti soundbaru. JBL Bar 5.0 MultiBeam podporuje aj prehrávanie hudby vo viacerých miestnostiach.

Technické parametre:

  • Celkový výstupný výkon reproduktora: 250 W
  • Prevodník: 5 × 48 mm × 80 mm meniče + 4 × 75 mm pasívne meniče
  • Frekvenčná odozva: 50 Hz ÷ 20 kHz
  • Audio vstupy: optický, Bluetooth, Chromecast, AirPlay 2, Alexa MRM, USB, HDMI, HDMI eARC
  • Podporované formáty: MP3 kodek: MPEG 1 Layer 2/3, MPEG 2 Layer 3, Dolby Atmos, PCM
  • Rozmery (š × v × h): 709,0 × 60,5 × 100,5 mm
  • Hmotnosť: 2,8 kg

Cena: 399 €

Zapožičal: JBL.sk

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.