Toto je tak masívny zvuk, že výrobca dal na reproduktor pre istotu kovovú rukoväť.

Dalo by sa povedať, že je to priama konkurencia pre PartyBox od JBL. Po zvukovej stránke určite áno a zostava je z trojpásmových reproduktorov. Tu ale nemáte svetelné efekty a výbava je chudobnejšia. Tí z vás, čo hľadáte reproduktor na prenášanie a chcete väčší rozmer je toto jedna z najlepších vecí, čo si môžete kúpiť.

Zdroj: Samuel Hindy

JBL Boombox3 vychádza z minulých modelov. Tvarovo aj hudobne. Na prenášanie je rukoväť z kovu a v spodnej časti je pogumovanie. Úchyt je spoľahlivý a vďaka gumovým výliskom sa nešmýka z ruky. Treba zobrať do úvahy, že reproduktor má hmotnosť 6,7 kg.

Konštrukčne je pevný a nedochádza tu k žiadnym rezonanciám. Stojí na vyvýšenej pogumovanej časti. Sú ako drážky a pôsobia protišmykovo. Stabilita je zachovaná aj dobrým vyvážením vnútornej zostavy. Očividne si dal výrobca záležať aj na umiestnení batérie. Prevrhnutie reproduktora je málo pravdepodobné a keby sa to aj stalo, má oválny tvar a ako ďalší stupeň ho zadrží spomínaná rukoväť.

Zdroj: Samuel Hindy

Na zadnej strane za gumovým krytom sú USB-A konektor na nabíjanie iných zariadení s výstupom 10 W, konektor na nabíjanie cez vlastný kábel a prepojovací 3,5 mm konektor.

Boombox3 je kompletne odolný voči vode. Má IP67 a môžete ho úplne ponoriť. Dážď mu nijako neuškodí a ani tečúca voda. Dá sa pod ňou priamo umývať.

Po bokoch umiestnil výrobca pogumovanie, ktoré by tlmilo prípadné nárazy. Je to aj dizajnový prvok a chráni bočné pasívne žiariče. Vibrujú, o to viac ako pridáte hlasitosť. Toto zabaví každého.

Zdroj: Samuel Hindy

Super silné basy

Zároveň ale dynamické a jemné. Zvuk je rozvláčnejší a basy nie sú vyslovene nepríjemné. Práve naopak majú svoju mäkkosť a je radosť ich počúvať aj pri vyššej intenzite. Ovládanie je v prednej časti a je podobné tomu, čo od JBL poznáte. Mne sa pozdáva, prakticky sa vždy spoliehame na smartfón takže súprava tlačidiel na hlasitosť, pozastavenie hudby a párovanie PartyBoost či Bluetooth postačia.

Reprodukcia sa skladá zo subwoofera s rozmerom 189 × 11 mm, dvoch 81 mm stredových meničov a dvoch 20 mm výškových. Výstupný výkon je 80 W zo subwoofera, 2 × 40 W zo stredových a po 10 z každého výškového meniča. Zostava ponúka frekvenčný rozsah 40 Hz – 20 kHz.

Zdroj: Samuel Hindy

Kvalita zvuku je výborná. Je celkom zrejmé, že toto nie je konkurencia pre „regálovky“. Na to, že ide o prenosný Bluetooth reproduktor, má nadštandardnú kvalitu zvuku. V prvom rade sa zameriavate na to, aby ste dosiahli vysoký výkon a mohli ho použiť aj vo väčšej miestnosti alebo priestranstve, prípadne vonku.

Nabíjanie a aplikácia

Vydrží až 24 hodinové prehrávanie hudby avšak nabíjanie vstavanej batérie vyžaduje 6,5 hodiny. Odhadovaná kapacita akumulátora sa dá kontrolovať aj v mobilnej aplikácii JBL Portable. Tá poskytne jednoduchý trojpásmový ekvalizér a tiež možnosť vypnúť tóny spätnej väzby.

Gratulujem výrobcovi, presne pochopil, čo niekomu môže prekážať. Teraz je možnosť sprievodné zvuky vypnúť. Tlačidlo PartyBoost umožní prepojenie dvoch do sterea alebo viacerých reproduktorov za sebou, ktoré podporujú túto funkciu. Samostatné tlačidlo ale máte aj na reproduktore.

Zdroj: Samuel Hindy

Páči sa nám

  • Robustné telo
  • Odolnosť IP67
  • Dynamika basov a ich príjemné vyváženie
  • Trojpásmová zostava
  • Výdrž na jedno nabitie

Nepáči sa nám

  • Nič čo by bolo vyslovene prekážkou

Verdikt

JBL Boombox3 vám dá silný zvuk, to bez debaty. Jeho ideálne použitie je vo firemných priestoroch, vonku alebo telocvični. Prípadne ako náhrada za domáce reproduktory, ak chcete pre prípad aj prenosné riešenie. Vonku a na párty príde vhod odolnosť voči vode a prachu.

Cena: 549,90 eur

Zapožičal: www.jbl.sk

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.