Čerstvá novinka, ktorá prichádza na náš trh je určená všetkým, ktorí chcú slúchadlá s aktívnym odhlučnením (NC).

Model JBL Everest Elite 750nc je presne taký a prináša ďaleko viac, ako len tlmenie okolitých zvukov. Slúchadlá totiž obsahujú túto funkciu s dvomi intenzitami priepustnosti okolitých zvukov. To je presný opak väčšiny slúchadiel, ktoré sa snažia viac tlmiť. S týmito budete zároveň registrovať aj to, čo sa deje vo vašom okolí. Na výber je slabší a silnejší stupeň. Ten bude cez vstavané mikrofóny do slúchadiel púšťať zvuky okolo vás. Ideálne napríklad na počúvanie hudby v lietadle, pričom zároveň nezmeškáte žiadne dôležité hlásenie. Majú adaptívne NC, takže sa na základe vstupu z mikrofónov automaticky skalibrujú a optimalizujú zvuk podľa prostredia.

Nabíjajú cez microUSB konektor. Úplné nabitie trvá do 3 hodín a s aktívnym odhlučnením umožnia 15-hodinovú prevádzku a o 5 hodín viac s vypnutým NC. Slúchadlá sa dodávajú aj s káblom a tak sa dajú použiť ako klasické slúchadlá aj s vybitou batériou. Špičkový zvuk ale dosiahnete len pri ich zapnutí. Ovládanie je na hrane pravej mušle a jednotlivé prvky máte ľahko na dosah.

Frekvenčný rozsah je 10 ÷ 22 000 Hz. Mušle v sebe ukrývajú 40 mm meniče. Slúchadlá sa dajú zložiť naplocho aj v kĺbe spojovacieho mosta. Vďaka tomu ich ešte zmestíte do plnej batožiny. Jemné koženkové polstrovanie sadne na uši bez zbytočne veľkého tlaku. Odporúčame každému, kto má problém s príliš tlačiacimi slúchadlami. Samozrejme, so slúchadlami sa dá telefonovať cez Bluetooth aj káblovom pripojení.

Cena: 269 EUR
Zapožičal: www.jbl.sk

Tento článok vyšiel aj v tlačenom júlovo-augustovom vydaní TOUCHIT č. 7-8/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.