Názov hovorí za všetko, toto je štvrtý v poradí obľúbených reproduktorov radu Flip.

Výrobca zase zapracoval na zvuku, ale prináša aj tak veľmi žiadanú odolnosť voči vode. S certifikáciou IPX7 prežije náhodné ponorenie, obliatie alebo dážď. Je preto ideálny na nosenie so sebou do prírody alebo na použitie na záhrade či kdekoľvek vonku. Keď ho zašpiníte, môžete ho pod tečúcou vodou umyť. Kto sa chce hrať na efekty, môže poliať bočné pasívne radiátory, ktoré pri dobre nastavenej hlasitosti vyfŕkajú vodu preč.

Telo je plastové s látkovým poťahom a reproduktor má aj pútko, vďaka čomu ho môžete nosiť s prevlečením o zápästie. Dá sa použiť na stojato, no najvhodnejšia je horizontálna poloha. Na zošikmenej zadnej časti má ovládacie tlačidlá hlasitosti, párovanie Bluetooth a multifunkčné tlačidlo. Ním môžete posúvať skladby, prijímať hovory alebo využiť asistenta od Googlu či od Applu. V spodnej časti je pod gumovým krytom microUSB konektor na nabíjanie a AUX vstup. Vedľa je tlačidlo na zapnutie a tlačidlo JBL Connect+, ktorým navzájom prepojíte až 100 kompatibilných reproduktorov. Cez aplikáciu sa dá potom nastaviť rozšírené stereo alebo oddelenie ľavého a pravého kanála. Vedľa tlačidla napájania je päť bielych LED diód na ukázanie kapacity akumulátora. Zostávajúcu kapacitu vidíte aj v aplikácii pre smartfón.

Možnosti aplikácie JBL Connect+ na párovanie a zmenu režimu reproduktorov od JBL

Reproduktor sa dá pripojiť k dvom zariadeniam naraz. Napríklad k počítaču a telefónu. Kapacita akumulátora je 3000 mAh a umožní zhruba 12 hodín prehrávania hudby. Flip 4 má vlastný mikrofón a dá sa s ním aj telefonovať. Poslúži napríklad pri hovoroch cez Skype.

Ovládanie reproduktora JBL Flip 4

Zvuk

Kvalita zvuku je veľmi dobrá. Tento reproduktor je až netradične výkonný. Zachováva si skutočne hlboké basy aj pri menších rozmeroch a hodí sa pre tých, ktorým na zvuku rozhodne záleží. Výraznejšie výšky využijete pri filmoch, no stredy boli takisto veľmi dobre vykreslené. S týmto reproduktorom už rozoznáte kvalitný zdroj hudby. Ak môžete, púšťajte si na ňom hudbu napr. zo Spotify s vyššou kvalitou nahrávok, poznáte rozdiel.

Hodnotenie:

+ odolné vyhotovenie, prežije náhodné ponorenie do vody, generuje silné basy, kvalita reprodukcie, možnosti prepojenia a ovládania
– žiadne podstatné

Cena: 139 €
Zapožičal: www.jbl.sk

Verdikt

JBL Flip 4 je skutočne podarený reproduktor. Je odolný, má kvalitnú reprodukciu a ešte aj podporu aplikácií pre smartfóny. Udelili sme mu tip redakcie, pretože ako celok na nás urobil dojem. Výrobca si dal na spracovaní a zvuku záležať. Je to proste JBL.

Prehľad parametrov a hodnotenia testovaných reproduktorov:

Označenie reproduktora / Technické parametreJBL Flip 4
Typ2.0
Frekvenčný rozsah [Hz]70 ÷ 20 000
Výkon RMS [W]16
Aux innie
Bluetooth4.2
Výstup na slúchadlánie
NFCnie
Výdrž batérie [hod.]12
Ovládaniehlasitosť, hovory, skladby
Vyhotovenieplast
Hodnotenie
Kvalita zvuku5/5
Výbava5/5
Pomer cena / výkon5/5
Obchodné informácie
Cena [EUR s DPH]139

Tento článok vyšiel aj v tlačenom aprílovom vydaní TOUCHIT č. 4/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Recenzia BML S7: Reproduktor s dobrou kvalitou reprodukcie a ešte lepšou cenou

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.