Značka JBL je vo svete zvuku známa. Na výstave CES si pripravila nádielku noviniek.

Jedným z takých zaujímavostí je reproduktor JBL Soundgear. Najmä jeho tvar je značne netradičný. Je určený na použitie s virtuálnou realitou a používateľ by si mohol nasadiť reproduktor okolo krku. Výrobca tiež hovorí aj o použití v aute. Pripojiť sa dajú 2 smartfóny a prehrávanie bude prebiehať z posledného, ktoré začne do reproduktora streamovať hudbu. Integrovaný akumulátor vydrží na 6 hodín prehrávania hudby. Dostupnosť v lete a uvádzaná cena je 199,95 USD.

Nový trend sa ukazuje aj v slúchadlách. Najmä v oblasti dizajnu. Nový štýl, ktorý sa objavil koncom minulého roka je teraz aj u tejto značky. Nádherné slúchadlá JBL Everest Elite 700 so zabudovaným procesorom, ktorý bude umožňovať aktualizácie a ladenie zvuku priamo cez Bluetooth. Slúchadlá majú 9-osový snímač pohybu, možnosť definovania funkcie na programovateľné tlačidlo a samozrejme, aktívne odhlučnenie hluku. Programátori budú mať k dispozícii SDK a slúchadlá budú vhodné pre VR platformu HTC Vive.

JBL Stadium UB4100 je špecializovaný reproduktor na vonkajšie použitie. Má dizajn kompatibilný s tzv. Utility Task Vehicles (UTVs), čiže sa dá pripevniť aj na auto. Vode odolnosť mu dáva certifikácia IPx6, má LED svetlá na vytvorenie efektov pri použití v noci. Zaujímavý koncept, ktorý JBL oživuje svoje portfólio odolných reproduktorov.

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.