Sú to prvé JBL slúchadlá s otvoreným dizajnom.

JBL predstavilo úplnú novinku – slúchadlá JBL Soundgear Sense. Ide o prvé bezdrôtové slúchadlá značky JBL s otvoreným dizajnom, ktoré využívajú tzv. air conduction technológiu a zvuk vedú vzduchom. Znamená to, že na rozdiel od štupľov či kôstkových slúchadiel si ich nedávate do uší, ale na uši. JBL Soundgear Sense by vďaka tomu mohli vyhovovať všetkým používateľom, ktorým prekážajú klasické bezdrôtové slúchadlá.

Samozrejme, predpokladom je, že vám nebudú vadiť malé háky, pomocou ktorých sa slúchadlá pripevnia na uši. Tento dizajn zabezpečuje stabilné a pohodlné (ak vám nevadia háky) nosenie aj počas dlhodobého používania. Súčasťou balenia je odnímateľný nákrčník.

JBL Soundgear SenseZdroj: TOUCHIT
JBL Soundgear Sense: Nákrčník je odnímateľný, avšak niektorí používatelia ho môžu preferovať

16,2 mm meniče a podpora pre Bluetooth LE Audio

Soundgear Sense predstavujú atraktívne riešenie, pokiaľ chcete mať slúchadlá na ušiach a zároveň vnímať svoje okolie. Sú vhodné na športovanie, do kancelárie, do prírody. Pozitívne je, že JBL dokázalo zachovať výbornú kvalitu reprodukcie zvuku a to aj napriek otvorenému dizajnu. Môžeme to potvrdiť, slúchadlá sme si na výstave IFA 2023 vyskúšali.

Soundgear Sense využívajú špeciálne navrhnuté 16,2 mm meniče a technológiu na zvýraznenie basov. Výsledkom je najlepšie znejúci zvuk v segmente bezdrôtových slúchadiel s otvoreným dizajnom. Nechýba podpora pre Bluetooth 5.3 a prostredníctvom aktualizácie firmvéru pribudne v budúcnosti podpora pre Bluetooth LE Audio.

JBL Soundgear SenseZdroj: TOUCHIT
JBL Soundgear Sense

IP54 a výdrž 6, resp. až 24 hodín

Slúchadlá sú vybavené štvoricou mikrofónov pre vyššiu kvalitu hovorov a ponúkajú odolnosť voči vode a prachu na úrovni IP54. Výdrž batérie dosahuje 6 hodín na jedno nabitie, resp. až 24 hodín v kombinácii s nabíjacím puzdrom. K dispozícii je rýchle nabíjanie cez USB-C – 15 minút nabíjania ponúka výdrž na úrovni 4 hodín. Nechýba dotykové ovládanie a podpora pre mobilnú aplikáciu JBL Headphones App.

JBL Soundgear Sense budú v predaji za 149,99 eur v bielej a čiernej farbe. Recenziu slúchadiel pripravujeme. Dostupné sú už aj na www.jbl.sk.

Zdroj: JBL, vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit