JBL má v ponuke dva modely najvyššej úrovne.

Z toho jedny ako úplne bezdrôtové slúchadlá do uší a druhé ako hlavové slúchadlá. Obe svojimi možnosťami výrazne prekonávajú väčšinu modelov na trhu a sú určené do kancelárie, rušného prostredia a tiež hlavne na cestovanie. Obe slúchadlá majú adaptívne odhlučnenie. Ide o jedno z najlepších ANC, aké môžete v slúchadlách na hlavu alebo do uší nájsť.

Zľava 15 % pre najrýchlejších

JBL TOUR PRO 2, platí pre obe farby:

Zľavový kód pre zľavu 15 % – JBLTOUCHTOURPRO2                         

Kód platí do 31. 8. 2023 alebo pre prvých 30 objednávok

JBL TOUR ONE M2, platí pre obe farby:

Zlavovy kod pre zlavu 15% – JBLTOUCHTOURONE2                         

Oba kódy platia do 31. 8. 2023 alebo pre prvých 30 objednávok na stránke www.jbl.sk.

JBL Tour PRO 2

Toto je model, ktorý má unikátne nabíjacie puzdro špeciálne nastavenie zvuku Personi-Fi, ktoré popisujeme pri druhých slúchadlách v tomto článku.

Puzdro okrem samotného nabíjania a úschovy slúchadiel obsahuje aj 1,45“ displej a robí zo slúchadiel autonómne príslušenstvo aj pre zariadenia, ktoré nie sú smartfón alebo napríklad tablet. Teda pre tie zariadenia, ktoré nemajú možnosť mať nainštalovanú aplikáciu od výrobcu. Práve toto bolo úzkym hrdlom v prípade prepojenia slúchadiel s notebookom alebo počítačom, prípadne iným zariadením bez operačného systému Android alebo iOS. Slúchadlám sa dali meniť vlastnosti len v obmedzenej miere.

Puzdro s displejom

Vďaka tomuto modelu je všetko úplne inak a vy získavate funkcie z aplikácie priamo do nezávislého puzdra. To znamená, že po pripojení povedzme k starému tlačidlovému telefónu budete môcť nastavovať ambientný režim, aktívne odhlučnenie (True Adaptive Noise Canceling) a okrem iného získate aj funkcie navyše.

V prípade úplne bezdrôtových slúchadiel je kombinácia špičkových slúchadiel a vylepšeného puzdra to najlepšie, čo sme videli. Okrem toho, že výrobca pridal užitočné funkcie, nezabudol ani na používateľov, ktorí sa radi hrajú a prispôsobujú si veci podľa seba. Aj vďaka tomu si môžete zmeniť tapetu na displeji. Banalita? Možno. Poteší? Jednoznačne.

JBL TOUR PRO 2Zdroj: TOUCHIT
JBL TOUR PRO 2

Všetko je na displeji

Displej podporuje ovládanie gestami a po zhasnutí alebo zaklapnutí otváracieho krytu na slúchadlá sa automaticky uzamkne. Nemusíte sa obávať toho, že si omylom niečo nastavíte alebo stlačíte. Medzi funkciami sa prechádza svajpovaím. Sú tu všetky základné funkcie, ktoré by ste očakávali, napríklad aj pri spojení so smartfónom.

Výrobca totiž počíta s tým, že smartfón nebudete potrebovať za každých okolností. Nastavenie hlasitosti alebo preskakovanie medzi skladbami či pozastavenie hudby zvládnete aj z ovládacieho rozhrania tohto puzdra. Okrem iného je tu možnosť nastaviť si aktívne odhlučnenie, ambientný režim alebo funkciu TalkThru.

Takisto nechýba ani možnosť úpravy ekvalizéra a zaujímavosťou je napríklad aj nastavenie budíka. Vo svojej podstate je to malý detail, no chceme sa pri ňom pristaviť. Nastavenie budíka a respektíve akéhosi časovača je rovnako jednoduché ako zvyšok ovládania. Odpočítavanie môže byť nastavené až na 60 minút, a to od 5 minút v krokoch po 5 minútach. Keď nastane čas pripomenutia, hudba sa mierne stíši a do uší budete počuť jemný tón. Je to vskutku nerušivé.

JBL TOUR PRO 2Zdroj: TOUCHIT
JBL TOUR PRO 2

Je to tiež dobrý spôsob, ako si niečo pripomenúť alebo na niečo nezabudnúť. Táto funkcia sa nám rozhodne páčila, hoci je zrejmé, že nejde o funkciu, vďaka ktorej si tieto slúchadlá kúpite. Oceníte aj možnosť nastaviť si jas displeja, nájdenie ľavého a pravého slúchadla, zobrazovanie notifikácií na tomto displej alebo napríklad nastavenie funkcie Spatial Sound. Zameranie je na filmy, hudbu alebo hranie.

Nabíjacia škatuľka pritom vôbec nie je rozmernejšia ako iné škatuľky. Slúchadlá sa veľmi dobre používajú a ako obvykle máte v balení nabíjací kábel USB-C a nechýba ani trojica nadstavcov na to, aby ste si prispôsobili správnu veľkosť do vášho ucha. Škatuľka dáva zároveň priestor na 40 hodín počúvania hudby na jedno nabitie na displeji uvidíte aj kapacitu jej batérie, ako aj zostávajúcu kapacitu v slúchadlách.

Kvalita reprodukcie

Po zvukovej stránke sa dajú slúchadlá zaradiť medzi to najlepšie na trhu a získate skutočne kvalitný zvuk. Výrobca sa sústredil na to, aby za pri aby pri takejto cenovke poskytli skutočne univerzálny zážitok. Či už chcete hrať hry, pozerať filmy s priestorovým zvukom, alebo len počúvať čo najvyššej kvalite hudbu, vždy dostanete od týchto slúchadiel perfektnú reprodukciu.

Platí to aj pri telefonovaní a tu si môžete nastaviť aj úroveň počutia vášho hlasu. Mnoho používateľov nemá rado telefonovanie cez slúchadlá, pretože sa nepočuje a naopak niektoré slúchadlá možno až priveľmi zosilňujú hlas. Tu si jednoducho prispôsobíte úroveň toho, ako sa chcete pozrieť podľa vlastných preferencií. Slúchadla majú celkovo 6 mikrofónov, pričom 4 z nich sú zamerané na funkciu aktívneho odhlučnenia.

Cena: 279,90 eur

Technické parametre

Názov modelu / Technické parametreJBL Tour PRO 2
TypBluetooth 5.3
Veľkosť meniča [mm]10
OdhlučnenieANC
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 – 20 000
Audio konektorN/A
NFCnie
Nabíjací konektorUSB-C
Výdrž batérie [hod.]6 s ANC, 10 bez ANC
HodnotenieJBL Tour PRO 2
Vlastné odhlučnenie5/5
Odhlučnenie od okolia5/5
Kvalita reprodukcie5/5
Pomer cena / celkové možnosti5/5
Cena [EUR s DPH]279,90

JBL Tour ONE M2

Slúchadlá, ktoré prinášajú absolútnu špičku v oblasti technologického a konštrukčného spracovania.

Výrobca pri tomto modeli zašiel naozaj ďaleko a priniesol slúchadlá, ktoré si môžete maximálne prispôsobiť po stránke zvuku a zachoval aj univerzálnosť použitia. Jediné čo slúchadlá nedokážu, je prehrávanie prostredníctvom digitálneho pripojenia cez USB-C kábel. Majú však certifikovaný Hi-Res zvuk a na to postačí aj prepojenie s dodávaným audio káblom. Pozor na to, že tento zvuk bude fungovať len pri vypnutej funkcii aktívneho odhlučnenia.

jbl tour one m2Zdroj: TOUCHIT
jbl tour one m2

Konštrukcia

Výrobca použil v slúchadlách všetky svoje vychytávky, ktoré od neho poznáte aj z iných modelov. Sú vhodné na prenášanie už len tým, že sa dajú zložiť naplocho, alebo majú možnosť ohnutia v spojovacom oblúku nad mušľami. Takáto konštrukcia je veľmi praktická a aj vďaka tomu vám budú slúchadla takmer dokonale sedieť na vašej hlave.

Podobne ako pri konkurenčných modeloch, aj tu budete mať pocit, že slúchadlá boli vyrobené priamo pre vás. Mušle majú oválny tvar a pohltia uši ako uliate. Sú aj dobre vyvážené, na hlave ich takmer vôbec nepocítite. Nastavenie veľkosti spojovacieho oblúka je krokové a dostatočne pevné na to, aby zostalo zapamätané aj po tom, čo slúchadlá zložíte z hlavy. Výrobca použil kožené materiály a super jemné polstrovanie. Ide o najjemnejšie polstrovanie, aké sme kedy na slúchadlách videli alebo mali k dispozícii na testovaných slúchadlách.

Slúchadlá sa nabíjajú cez spomínaný USB-C konektor a môžete ich pripojiť aj cez Bluetooth maximálne k 2 zariadeniam naraz a takisto aj cez zmienený audio kábel. Výhodou je univerzálnosť v tom, že slúchadlá sa dajú používať s niektorými funkciami, ako napríklad aktívnym odhlučnením aj počas zapojenia audio káblom.

Výrobca neopomenul možnosť použitia vybitých slúchadiel alebo v režime, kedy ich nechcete zapínať. Je logické, že prídete o časť funkcií, ale dajú sa použiť aj týmto spôsobom. Keď si zoberieme, že slúchadlá vydržia na 1 nabitie až 50 hodín, tak nabíjanie je činnosť, s ktorou si rozhodne nebudete pri Tour ONE M2 robiť starosti.

jbl tour one m2Zdroj: TOUCHIT
jbl tour one m2

Technologické zázemie

Kvalita spracovania je len jedna časť skladačky a je zrejmé, že každého zaujíma to, čo slúchadlá poskytnú po technologickej stránke. Dá sa s nimi aj telefonovať, takže zároveň poslúžia aj na rôzne videokonferencie a obsahujú systém dotykového ovládania. Slúchadlá majú priamu podporu aplikácie, v ktorej si ich plne prispôsobíte.

Tu oceníte napríklad aj to, že výrobca do svojej aplikácie integroval vlastný ekvalizér, ktorý sa dá plne prispôsobiť a na výber je viacero režimov ako aj možnosť upravovať si zvuk podľa seba. Hoci aktívne odhlučnenie alebo funkcia Ambient Aware, či TalkThru sa dajú považovať za funkcie navyše, tu ich považujeme za dobrý štandard. Slúchadlá majú množstvo ďalších vylepšení.

Navyše špeciálne treba spomenúť napríklad možnosť dynamického ekvalizéru aj v prípade, že máte nižšiu hlasitosť. Zvuku a celkové podanie toho ako ste si ho upravili by malo byť veľmi podobné tomu ako sa javí pri vyšších hlasitostiach. Poznáte to, akonáhle slúchadlá stíšite, zvuk bude mať úplne inú konzistenciu, než aký je pri vyšších hlasitostiach. Táto funkcia to kompenzuje.

Okrem toho nechýba ani funkcia Spatial Sound, ktorá je zameraná na použitie pri filmoch, hudbe alebo hrách. Tým, že ide o hlavové slúchadlá, nie každému sa ich chce dávať dole. Keď začnete rozprávať, je možnosť si aktivovať funkciu stíšenia hudby a následne opätovného spustenia. Intervaly sú 5, 15 a 20 sekúnd. Počas telefonovania sa dá aj tu využiť funkcia VoiceAware, vďaka ktorej sa budete počuť.

Personi-Fi

Táto špeciálna funkcia prispôsobí zvuk podľa toho, ako ho vnímate. Na základe testu, ktorý si vykonáte cez aplikáciu, sa upravia zvukové výstupy vašim možnostiam počutia. Vďaka tomu by ste mali niektoré tóny počuť lepšie, nakoľko slúchadlá budú kompenzovať reprodukciu na základe meraní vašej počuteľnosti jednotlivých tónov. Rozdiel by pocítite a dá sa to otestovať na testovacej skladbe.

Nechýba ani funkcia SilentNow, ktorá je určená na oddychovanie a môžete v kancelárii doma alebo na cestách využiť jednoduché prepnutie toho, že sa zapne ANC a vypne sa Bluetooth ako aj prehrávanie zvuku.

Cena: 329,99 eur

Technické parametre

Názov modelu / Technické parametreJBL Tour One M2
TypBluetooth 5.3
Veľkosť meniča [mm]40
OdhlučnenieANC
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]10 – 22 000
Audio konektor3,5 mm na 2,5 mm
NFCnie
Nabíjací konektorUSB-C
Výdrž batérie [hod.]30 s ANC, 50 bez ANC
HodnotenieJBL Tour One M2
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia5/5
Kvalita reprodukcie5/5
Pomer cena / celkové možnosti5/5
Cena [EUR s DPH]329,99

Verdikt

JBL Tour PRO 2 sú zaujímavé najmä tým, že majú špeciálne puzdro s displejom. Okrem kvalitného zvuku ponúkajú slúchadlá maximálne technologické vybavenie na prispôsobenie reprodukcie, ako aj ďalšie moderné funkcie. Rozhodne ide o špecialitu medzi úplne bezdrôtovými slúchadlami.

JBL Tour One M2 poskytnú maximálny hudobný zážitok používateľom, ktorí majú radšej hlavové slúchadlá. Veľmi dobre sedia na hlave a majú ergonomické tvarovanie a vyváženie, vďaka čomu sa aj ľahko nosia. Špičkový zvuk a skutočne jedinečné možnosti nastavenia a technologická výbava z nich robia pokročilý model.

Zapožičal: www.jbl.sk

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.