Nová generácia slúchadiel na hlavu prináša vylepšenia v každom smere.

Výrobca oba tieto modely ponúka v 4 farbách, a to čiernej, bielej, modrej a fialovej. Sú určené na použitie v kancelárii, ale aj na nosenie napríklad počas cestovania. Zaraďujú sa medzi modely, ktoré sú vhodné na telefonovanie, videokonferencie alebo počúvanie hudby či pozeranie filmov (nízka latencia).

Špeciálna akcia: Slúchadlá JBL TUNE 670NC a JBL TUNE 770NC môžete získať so zľavou 20 %. Pre 30 najrýchlejších je tu zľavový kód TOUCHIT20TNC. Kód stačí zadať pri nakúpe na www.jbl.sk.

JBL Tune 670NC

Slúchadlá si zachovávajú svoj kompaktný tvar. Je to aj tým, že výrobca použil 32 mm meniče a skonštruované sú podobne ako predchodca, s prítlakom na uši. Sú teda menšie, nielen vo svojom objeme, ale aj mušliach. Na druhú stranu budú pevnejšie držať na hlave a sú rovnocenným zástupcom k iným typom slúchadiel, ktoré chcete nosiť vonku.

Nové slúchadlá majú zlepšené aktívne odhlučnenie, tentoraz je použité adaptívne ANC, podobne ako pri iných novinkách tejto značky. Konštrukcia opäť umožňuje zloženie takzvane na plocho otočením mušlí, ale aj zohnutím v spojovacom moste. Lepšie sa vďaka tomu zmestia do batožiny.

jbl tune 670NCZdroj: TOUCHIT
jbl tune 670NC

V rámci nových funkcií je vylepšené prepojenie s inými zariadeniami, typicky pravdepodobne so smartfónom. Aktualizácia sa dočkala aj bezdrôtového pripojenia a máte tu verziu Bluetooth 5.3 s podporou LE audio. Dajú sa pripojiť k 2 zariadeniam naraz, pričom scenár použitia s notebookom a smartfónom, sa priam ponúka. Vďaka tomu môžete robiť videokonferencie na počítači alebo sledovať filmy a v prípade prichádzajúceho telefonátu nezmeškáte žiadny hovor. Slúchadlá sa pripoja k telefónu automaticky.

Prepojenie a aktivovanie slúchadiel k hovoru prebehne automaticky. Veľkou výhodou je podpora mobilnej aplikácie, ktorá umožňuje nastaviť aktívne odhlučnenie, takisto aj pre značku tradičné funkcie, ako napríklad Voice Aware. Tá umožní lepšie počuť váš hlas počas telefonovania. Aplikácia tiež podporuje aj nastavenie ekvalizéra, čím si môžete zvukový výstup dodatočne prispôsobiť.

Zvuková stránka je ladená technológiou JBL Pure Bass. Reprodukcia nízkych tónov je vyvážená a netreba sa obávať dynamiky zvuku. V prípade, že chcete počuť zreteľnejšie hlasy, stačí si nastaviť slúchadlá cez aplikáciu a upraviť ekvalizér na jeden z predvolených režimov, prípadne si ho nastaviť podľa svojich predstáv. V tomto smere dáva výrobca voľnú ruku a umožňuje veľkú variabilitu nielen z technologického hľadiska úpravy parametrov, ale aj reprodukcie.

Tu sme ocenili aj možnosť prepínania režimu slúchadiel vhodného pre audio alebo video priamo v aplikácii. Na sledovanie filmov je istejšie použiť video režim. Slúchadlá sa odpoja a automaticky sa pripoja s novým profilom tak, aby ste mali odpovedajúcu odozvu a nedochádzalo k meškaniu zvuku za obrazom.

Oproti minulej generácii výrobca predĺžil aj výdrž batérie na jedno nabitie. Celkovo môžete získať až 70 hodín používania. Je to bez zapnutej funkcie ANC. S odhlučnením môžete počítať so 44 hodinami. V slúchadlách nájdete aj funkciu rýchleho nabíjania. Tá tiež dostala vylepšenie a behom 5 minút ich nabijete na používanie o jednu hodinu dlhšie ako v predchádzajúcej verzii. Spolu ide o 3 hodiny. Slúchadlá majú už tak veľkú výdrž a prakticky sa dá hovoriť o tom, že ich nebudete mať nikdy vybité. Dajú sa používať aj s audiokáblom. Vo vybitom stave ale nebude fungovať aktívne odhlučnenie. Prepojovací audiokábel je súčasťou balenia.

Cena: 99,99 €

Technické parametre

Názov modelu / Technické parametreJBL Tune 670NC
TypBluetooth 5.3
Veľkosť meniča [mm]32
OdhlučnenieANC
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 – 20 000
Audio konektoráno
NFCnie
Nabíjací konektorUSB-C
Výdrž batérie [hod.]44 s ANC
HodnotenieJBL Tune 670NC
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia4/5
Kvalita reprodukcie4/5
Pomer cena / celkové možnosti5/5
Cena [EUR s DPH]99,99

JBL Tune 770NC

Väčší model oproti predchádzajúcemu. To je hlavný rozdiel. Súhlasí to aj s filozofiou firmy, že každý si tu nájde slúchadlá pre seba.

Tieto používajú 40 mm meniče, vďaka čomu sú aj mušle väčšie a slúchadlá sú skonštruované tak, aby obklopili celé uši. Budú vhodné pre používateľov, ktorým nevadí mierne väčší rozmer, ale chcú radšej tento typ slúchadiel. Rovnako ako model Tune 670NC aj tieto sú plne skladateľné, takže sú stále určené na pohodlné prenášanie.

jbl tune 770NCZdroj: TOUCHIT
jbl tune 770NC

Majú precízne spracovanie a veľmi jemné náušníky. Používateľom, ktorým môže prekážať prítlak na uši ako napríklad pri modeli Tune 670NC, odporúčame zvoliť práve tieto slúchadlá. Budú sa veľmi pohodlne nosiť bez toho, aby vás nejakým spôsobom obmedzovali. Zachovávajú si všetky technologické vylepšenia a funkcie, takže nechýba podpora aplikácie. Takisto aj pri ANC je tu technológia adaptívneho ANC. Najnovšia verzia Bluetooth je aj v tomto prípade. Nechýba tiež podpora rýchleho párovania a kompletné nastavenie funkcií, ako sú napríklad Voice Aware alebo TalkThru cez smartfónovú aplikáciu.

Zvukovo sú postavené na technológii JBL Pure Bass, ktorá sa osvedčila v slúchadlách rôznych veľkostí. Je to cítiť, no hudobný prejav sa dá prispôsobiť ekvalizérom v aplikácii, podobne ako pri iných slúchadlách tejto značky.

Stále platí, že ide o univerzálne slúchadlá, ktoré môžete využiť s počítačom aj smartfónom a vďaka možnosti duálnemu pripojeniu. Prichádzajúci hovor bude automaticky prepnutý do slúchadiel. Čo sa týka podpory rýchleho nabíjania alebo výdrže na jedno nabitie, majú rovnaké možnosti ako model Tune 670NC.

Cena: 129,99 €

Technické parametre

Názov modelu / Technické parametreJBL Tune 770NC
TypBluetooth 5.3
Veľkosť meniča [mm]40
OdhlučnenieANC
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 – 20 000
Audiokonektoráno
NFCnie
Nabíjací konektorUSB-C
Výdrž batérie [hod.]44 s ANC
HodnotenieJBL Tune 770NC
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia4/5
Kvalita reprodukcie4/5
Pomer cena / celkové možnosti5/5
Cena [EUR s DPH]129,99

Verdikt

JBL Tune 670NC a JBL Tune 770NC sú možnosťami veľmi podobné a dalo by sa povedať až identické slúchadlá. No výrobca ich navrhol kvôli možnosti výberu. Každý sa má možnosť rozhodnúť, či chce slúchadlá s menšími meničmi a teda aj mušľami, alebo chce na hlavu väčšie slúchadlá.

V oboch prípadoch platí, že sú vhodné na prenášanie a majú pokročilé technologické možnosti. Ide o adaptívne ANC alebo podporu špecializovaných funkcií priamo v aplikácii. Vďaka dlhej výdrži si s nabíjaním netreba robiť starosti, prípadne ich použijete s audiokáblom.

Pre tých, čo nepotrebujú úplné novinky na trhu a ocenia nižšiu cenu, sú tu predchodcovia aktuálnych modelov.

Predchádzajúce slúchadlá v akcii

Slúchadlá JBL TUNE 660NCBLK, môžete teraz kúpiť v rámci akcie JBL Black Friday s extra zľavou až 40 % a model JBL TUNE 760NCBLK, môžete kúpiť až so super zľavou 50 %.

Zapožičal: www.jbl.sk

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.