Ako stvorené na nosenie po celý deň. Ide o nástupcu modelu JBL Tune 130NC.

Veľmi dobre vybavené slúchadla, ktoré sa zmestili do cenovej hladiny 100 eur. Majú všetky potrebné funkcie, ktoré očakávate od úplne bezdrôtových slúchadiel a nechýba medzi nimi ani podpora aplikácie pre smartfón, ktorá umožňuje skutočne detailnú konfiguráciu toho, ako sa budú správať a aké funkcie vám poskytnú. Na výber máte štyri farebné varianty, čiernu, bielu, modrú a fialovú.

Špeciálna akcia

Slúchadlá JBL TUNE BUDS môžete získať teraz v našej vianočnej ponuke so zľavou 20 %. Pre 30 najrýchlejších je tu zľavový kód TOUCHTBUDS. Kód stačí zadať pri nakúpe na www.jbl.sk.

Spracovanie a škatuľka

Sú vyhotovené v tradičnom štýle slúchadiel in-ear, ktoré si vložíte do ucha. Nemajú teda na tele tzv. slzičku. Na pohľad sú hrubšie a však tu treba zdôrazniť aj jednoduché vyťahovanie z nabíjacej škatuľky. Toto je detail, ktorý si špeciálne všímam, nakoľko je práve vkladanie a vyberanie slúchadiel jednou z častých činností. Ak ide o dobre vyriešený mechanizmus, je to rozhodne plus pre daný výrobok. Nabíjacia škatuľka je orientovaná do horizontálnej podoby. V tejto polohe môže aj stáť, naležato bude pri jej nabíjaní.

jbl tune budsZdroj: TOUCHIT

Aktívne odhlučnenie

Táto funkcia je len jedna z tradičných súčastí bezdrôtových slúchadiel značky JBL. Ako už býva pri tomto výrobcovi zvykom, slúchadla okrem technológie ANC obsahujú aj režim Smart Ambient a TalkThru. Špeciálnou záležitosťou je režim VoiceAware, ktorého intenzitu si môžete nastaviť a zameriava sa na priepustnosť hlasov. Využijete to pri telefonovaní, aby ste počuli aj svoj hlas. Funkcia TalkThru zapne špeciálny režim priepustnosti, aby ste počuli hlasy okolo vás.

Všetky technológie vychádzajú z overených algoritmov výrobcu a samotné aktívne odhlučnenie funguje veľmi dobre. Súčasťou systému odhlučnenia sú však aj použité náušníky. Výrobca ich navrhol ako oválne a tým sa lepšie prispôsobia uchu bez toho, aby priveľmi tlačili. Dá sa povedať, že slúchadlá prakticky nepocítite a ani si neuvedomíte, že ich nosíte. Sú ideálne na celodenné používanie, či už na počúvanie hudby, telefonovanie, alebo len tak na stíšenie hlučného prostredia okolo vás.

Výdrž batérie

Dôležitým parametrom je samotná výdrž batérie. Aj tu výrobca pripravil zlepšenia a v tomto nástupcovi máte dlhší čas na jedno nabitie, ako aj celkový kombinovaný čas spojený s nabíjaním v škatuľke. Rýchle nabíjanie umožní behom 15 minút nabiť slúchadlá na 4 hodiny používania. Na jedno nabitie umožnia prehrávať hudbu až 12 hodín, to v prípade vypnutej funkcie aktívneho odhlučnenia. So zapnutou funkciou ANC vydržia až 10 hodín. Celkovo je to 48 hodín bez potreby hľadania externého zdroja energie.

S počítačom aj telefónom zároveň

Nechýba podpora multi bodového pripojenia k 2 zariadeniam naraz v praxi to znamená, že sa dajú pozerať filmy na počítači cez slúchadla a v prípade prichádzajúceho telefónátu sa zvuk prepojí na smartfón. Slúchadlá majú podporu rýchleho párovania pre smartfóny aj pre Windows.

Podobne, ako aj iné modely tejto značky, majú technológiu synchronizovaného zvuku nezávislé na každom slúchadle. Znamená to, že môžete počúvať hudbu len z jedného z nich alebo s týmto slúchadlom telefonovať. Je na vás, ktoré si vyberiete a je to vhodné pre používateľov, ktorí sa chcú zároveň počuť alebo chcú šetriť energiu.

Funkcia Voice Aware na telefononie, nie je vhodná napríklad počas cestovania vo vlaku, pretože mikrofóny prepúšťajúce okolitý zvuk, budú zároveň prepúšťať aj silnejšie zvuky z okolia. Odporúčame túto funkciu vypnúť vtedy je najlepšie telefonovať s aktívnym odhlučnením aj za cenu toho, že sa priamo nebudete počuť.

jbl tune budsZdroj: TOUCHIT

Použitie v praxi a kvalita hudby

Silnou stránkou je nadštandardná výdrž na jedno nabitie ako aj univerzálnosť používania v tom, že nijako nezavadzajú v ušiach, netlačia a nespôsobujú nepríjemné pocity. K tomu treba pripočítať aj certifikáciu IP54 proti náhodnému ošpliechaniu alebo dažďu. Toto ich zároveň predurčuje pre športovcov, ktorí chcú slúchadlá odolné voči spoteniu.

Kvalita zvuku je veľmi dobrá a ide o slúchadla, kde si skutočne vychutnáte dunivé a dynamické basy. Výrobca totiž použil svoju technológiu JBL Pure Bass Sound. Nemenej podstatný prvok je ekvalizér dostupný priamo v aplikácii. Umožní nastaviť slúchadlá na niektorý z preddefinovaných štýlov alebo si upraviť zvuk podľa vlastných preferencií.

Počas testovania dostali slúchadla 2 aktualizácie čo sa môže postupom času meniť. No z môjho dlhodobého testovania slúchadiel tejto značky je treba uviesť fakt, že výrobca uvádza aktualizácie aj pre staršie modely a pridáva či už nové funkcie alebo opravuje nedostatky, ktoré sa počas ich doby od uvedenia na trh vyskytli. Posledná aktualizácia počas testu priniesla nastavenie hlasitosti pre ľavý a pravý kanál.

Verdikt

JBL Tune Buds sú vhodné pre bežných používateľov ako aj športovcov. Veľmi dobre držia v uchu a nijako netlačia. Keď k tomu pripočítame všetky technologické funkcie a možnosti nastavenia cez aplikáciu, ako aj veľmi dobrú kvalitu zvuku a najmä výborné podanie basov, je len veľmi ťažké hľadať konkurenciu pre tieto slúchadlá.

Cena: 99,99 eur

Páči sa nám

  • Netlačia v uchu
  • Výdrž na jedno nabitie aj celkovo so škatuľkou
  • Výborné podanie basov
  • Odolnosť IP54
  • Technologické možnosti v aplikácii

Nepáči sa nám

  • Žiadne podstatné

Technické parametre

Názov modelu / Technické parametreJBL Tune Buds
TypBluetooth 5.3
Veľkosť meniča [mm]10
OdhlučnenieANC
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 – 20 000
Audio konektorN/A
NFCnie
Nabíjací konektorUSB-C
Výdrž batérie [hod.]10 s ANC
HodnotenieJBL Tune Buds
Vlastné odhlučnenie5/5
Odhlučnenie od okolia4/5
Kvalita reprodukcie5/5
Pomer cena / celkové možnosti5/5
Cena [EUR s DPH]99,90

Zapožičal: www.jbl.sk

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.