Potvrdil to generálny riaditeľ spoločnosti.

Lei Jun informoval, že model Xiaomi Mi Mix 4 je konečne v príprave a na trh bude uvedený v najbližších mesiacoch. Ďalej tiež prezradil, že spoločnosť má v pláne oživiť sériu tabletov. Neskôr túto správu potvrdil aj produktový riaditeľ Xiaomi. Podľa jeho slov si pritom na nového zástupcu série Mix počkáme o niečo dlhšie.

Spoločnosť Xiaomi doteraz každoročne predstavila dve vlajkové lode, jednu začiatkom roka a druhú v sérii Mix neskôr v tom istom roku. Od vydania Mi Mix 3 5G v máji 2019 však spoločnosť nevydala žiadny ďalší telefón z tejto série. Xiaomi Mi Mix 4 teda príde po dvojročnej pauze. Pokiaľ ide o Xiaomi tablet, zatiaľ posledný model bol vydaný ešte v roku 2018 (Xiaomi Mi Pad 4).

Lei Jun na konferencii prezradil, že jednou z hlavných stratégií Xiaomi bude v tomto roku aj inteligentná domácnosť. Podľa neho bude inteligentný displej spoločnosti Xiaomi takmer v každej domácnosti v Číne. 

Pred pár dňami sa objavila otázka, či bude pripravovaný tablet od Xiaomi podporovať dotykové pero. Oficiálny účet Xiaomi na sociálnej sieti Weibo odpovedal: „V príprave“. To naznačuje, že ďalší tablet od Xiaomi (predbežne Xiaomi Mi Pad 5) bude podporovať dotykové pero. 

Bude to prvý tablet, ktorý príde s podporou tohto príslušenstva.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Novému konceptu od Xiaomi nechýba odvaha: Má displej zahnutý na všetkých štyroch stranách 

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.