Legendárne Tamagoči si pamätá azda každý a stále sa dá kúpiť, teraz aj v novej verzii.

Na webe The Verge sa objavila informácia o tom, že spoločnosť Bandai Namco má v ponuke najnovšie zariadenie Tamagoči s prívlastkom Uni. Nejde len o oživenie pôvodnej hračky z minulosti, ale o zariadenie, ktoré sa dá pripojiť do metaverse sveta. Nové je najmä pripojenie do Wi-Fi.

Výrobca pripravil svoj virtuálny svet s funkciami, ktoré nazýva Tamaverse a tvoria ich oblasti zvané Tama Arena, Tama Parties, Tama Fashion a Tama Travel. Tým, že pôjde o prepojenie zariadení, je tu možné nájsť nových priateľov. Nedá sa však s nimi priamo komunikovať ako napríklad v prostrediach Meta Horizon Worlds alebo Epic Games Fortnite. Zmenou oproti pôvodným edíciám tejto mikro hernej konzoly je vyhotovenie. Dá sa nosiť na zápästí ako hodinky. Poriadne hrubé, no je to možné a takto sa Tamagoči dodáva štandardne.

Predobjednať sa dá na Amazone, kde stojí 60 USD a dostupné bude od 15. júla 2023. Stále je tu možnosť kúpiť si pôvodné za tretinovú cenu a mať „old-school“ hračku spred 25 rokov. Koho by prepadla nostalgia, Amazon ponúka možnosť kúpiť si pôvodné hry Tetris alebo iné jednoúčelové mini konzoly vtedajšej doby. Vzhľadom na to, že metaverse si musí na svoj rozmach ešte počkať, nepredpokladáme na svetové čísla masové rozšírenie. Viac sa bude o virtuálnom svete tohto typu hovoriť pravdepodobne o 1,5 a viac rokov.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.