Apple na svoj vstup do sveta skladacích smartfónov ešte len čaká.

Inšpirovať sa môže chlapíkom z kanála 科技美学@YouTube. Ten zostrojil iPhoneV, ktorý je ohybný a funguje ako sklápací mobil od Motoroly. A to doslova, pretože na výrobu tohto iPhonu bol použitý práve mechanizmus od spoločnosti Motorola. Tá ho využila vo svojom skladacom smartfóne Razr. Ako upozorňuje aj Apple Insider, na výber bolo viac modelov. Veď dnes má svoju skladačku nielen Motorola, ale aj Samsung, Huawei alebo napríklad Oppo.

Zostrojiť takýto iPhone bol trochu oriešok. Potrebujete totiž spraviť množstvo kompromisov a celá výrobca od návrhu a testov, aké komponenty vybrať a aké nie, zabralo 200 dní. Nie je to prvý počin a už sa objavili iPhony s USB-C portom namiesto Lightningu alebo starý iMac s procesorom M1. Takto modifikované zariadenia sa nazývajú Frankenstein.

iPhoneV má len 1000 mAh batériu, čo štvrtina z väčšiny ozajstných iPhonov. Jeden hlasitý reproduktor bol odstránený, rovnako aj bezdrôtové nabíjanie a konektor MagSafe.

Výsledný produkt je ale postavený na iOS a je to stále z väčšiny Apple než model Androidu, hoci sa tu používa konštrukcia z androidového telefónu a ohybný displej. Uvidíme, čo predstaví Apple.

Zdroj: 科技美学@YouTube, Apple Insider

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.