Týka sa to len najnižšej verzie základného Galaxy S23.

Záujemcovia o najlacnejší variant základného Samsungu S23, ktorý bude predstavený už v stredu 1. februára, by mali zvážiť, či sa im oplatí investovať do tejto najnižšej verzie. Bude totiž možno vybavená pamäťovým čipom UFS 3.1 namiesto novšieho štandardu UFS 4.0. Tú budú mať len varianty s minimálne 256 GB úložiskom a väčším. Tvrdí to známy twitterovský „leakerIce Universe.

Samsung pritom sám uvádza, že UFS 4.0 je až dvakrát rýchlejšie než predchádzajúci štandard UFS 3.1. UFS 4.0 ponúka rýchlosť sekvenčného čítania až 4200 MB/s a zápisu 2800 MB/s. Nový pamäťový čip je tiež o 46 % energeticky úspornejší, čo by mohlo prispieť k trochu lepšej výdrže batérie.

Dôvodom na údajné použitie horšieho čipu v najnižšom variante je fakt, že Samsung nevyrába 128 GB verziu čipu UFS 4.0. Na konečné rozuzlenie si ale musíme ešte počkať, pretože niektoré zdroje tvrdia, že aj základný model S23 bude mať minimálne 256 GB úložisko (u S23 Plus a Ultra sa s nižším ako 256 GB úložiskom ani neráta).

V každom prípade, 128 GB pamäť je dnes už dosť málo, takže tak či tak by sme radili investovať do 256 GB. Filmy a hudbu si už dnes síce mnohí z nás neukladajú do telefónov, ale streamujú, avšak aplikácie a hry sú postupne stále objemnejšie a pamäť sa rýchlo zapĺňa aj fotografiami a videami. Hlavne, ak natáčate v 4K rozlíšení.

O modelovom rade Samsung Galaxy S23 už vieme prakticky všetko a podstatné informácie sme zhrnuli v našom nedávnom článku.

Zdroj: Engadget.com, Twitter.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.