Nová kamera pre videokonferencie prináša inteligentné spracovanie obrazu a zvuku, recyklované plasty a rozhranie USB. Jej použitie v konferenčných miestnostiach má byť čo najjednoduchšie.

Logitech trochu predbehol situáciu a prišiel s produktom MeetUp určeným pre videokonferencie ešte predtým, ako sa táto forma naplno rozvinula. Predal jej viac ako milión kusov. Aktuálne prichádza s jeho vylepšenou verziou a na svete je MeetUp 2. Ide o o USB konferenčnú kameru s umelou inteligenciou (AI), ktorá je vhodná na pripojenie k súkromným zariadeniam používateľov (BYOD), ale aj firemnému počítačovému vybaveniu konferenčných miestností.

S rastúcim počtom menších zasadacích miestností sa objavuje potreba videokonferenčnej techniky, ktorá sa hodí na rôzne scenáre. S MeetUp 2 je jedno, či dávate prednosť nasadeniu vyhradeného počítača alebo použitiu súkromného notebooku – nový produkt podporuje obe metódy. Logitech už niekoľko rokov implementuje do zariadení pre konferenčné miestnosti funkcie AI, ktoré zlepšeujú podanie videokonferencie, a to bez nutnosti manuálneho ovládania. Tieto inteligentné funkcie teraz obsahuje aj MeetUp 2.

Konkrétne nový produkt prináša technológiu RightSight 2 na vytváranie dynamických záberov, ktoré zaujmú pozornosť účastníkov. Je tu aj špeciálna technológia na vylepšenie hlasu a potlačenie okolitého šumu. IT tímy pritom môžu kameru MeetUp 2 vzdialene monitorovať a aktualizovať jej softvér. Pri výrobe tejto kamery sa využili aj recyklované plasty.

Inteligentné vylepšenie stretnutí

Vďaka video funkciám RightSight 2 s podporou AI sa môže vzdialeným účastníkom takmer zdať, že sú priamo prítomní na stretnutí. Tento dojem navodzujú funkcie automatického zaostrovania a rámovanie ľudí v zasadacej miestnosti – či už zameriavajú aktívneho rečníka, skupinu účastníkov alebo zvlášť každého jednotlivca. Pre lepšiu čistotu zvuku využíva RightSound 2 algoritmy založené na AI, ktoré vyvažujú hlasy, filtrujú šum a potláčajú dozvuky v miestnostiach s ozvenou.

MeetUp 2 spolupracuje s obľúbenými videokonferenčnými platformami, ako sú napríklad Microsoft Teams, Zoom a Google Meet. Umožňuje tiež využívať funkcie, ako je Zoom Rooms Smart Gallery, ktorá vytvára individuálne kanály účastníkov v miestnosti a Microsoft Intelliframe, ktorá automaticky umiestňuje účastníkov do rámčekov, aby boli všetci rovnako dobre viditeľní.

Jednoduchšie použitie súkromných zariadení

Zariadenie MeetUp 2 je určené až pre 6 osôb v malej miestnosti a vďaka rozhraniu USB ponúka flexibilné nasadenie s existujúcim počítačovým vybavením v miestnosti alebo s vlastným notebookom účastníkov.

Pri použití vlastného zariadenia používatelia jednoducho pripoja svoje notebooky alebo iné mobilné zariadenia ku kamere MeetUp 2 pomocou doplnkového kábla Logitech Active USB a môžu organizovať videokonferenciu zo zvolenej platformy, zatiaľ čo správcovia IT môžu sledovať stav miestnosti, vykonávať aktualizácie a upravovať nastavenia cez ethernetovú alebo Wi-Fi sieť prostredníctvom aplikácie Logitech Sync.

Pokiaľ sa kamera MeetUp 2 práve nepoužíva, je možné displej v miestnosti využiť pomocou aplikácií Logitech Sync a AppSpace na zobrazovanie vlastného obsahu, napríklad firemného loga alebo pokynov na používanie miestnosti.

Cena: 999 eur

Zdroje: vlastné, Logitech

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.