Nie, nevyrobil ju Apple, ten trošku zaspal a prvú MagSafe powerbanku vyrobila a oficiálne predáva spoločnosť Anker.

Spoločnosť Anker predstavovať netreba, je to dlhoročný výrobca rôzneho tech príslušenstva, ktoré sa vyznačuje prijateľnou cenou a vysokou kvalitou. Ankeru sa tak podarilo predbehnúť Apple, ktorý síce má v pláne produkovať takéto zariadenie (informácie zo systému iOS 14.5), no nie tak „skoro“.

Anker

Anker

MagSafe powerbanka Anker je prispôsobená pre iPhone série 12 (všetky verzie), má jednoduchý dizajn, kompaktné rozmery a krásne drží na zariadení, pričom ho dokáže nabíjať bez použitia káblov. Nevýhodou je, že nemá certifikáciu Apple MFi, čoho dôsledkom je max. 5W nabíjanie. Ak by túto certifikáciu mala, tak by dokázala využiť plný potenciál, teda 15W nabíjanie. Avšak, príliš to nevadí, lebo s certifikáciou rastie aj cena, ktorá aktuálne neprevyšuje čiastku 34 eur, čo je fajn. Záložný zdroj Anker Magnetic Wireless Portable Charger bude k dispozícii od 3. marca a objednať sa dá z Amazonu.

Dôležité je vedieť aj to, že kvôli použitej technológii a kompaktnosti je max. kapacita tohoto záložného zdroja 5000 mAh, čo vám však poskytne dostatok energie vtedy, keď to budete najviac potrebovať. Ak vyrážate mimo „civilizáciu“, tak toto zariadenie vynechajte, na to sú iné riešenia, no v bežných podmienkach môže byť toto zariadenie skvelým a kompaktný riešením, ktoré vám v kabelke alebo batohu nebude nijako prekážať.

Anker

Anker

Samozrejmosťou sú silné magnety, vďaka čomu sa nemusíte obávať pádu alebo samovoľného odlepenia nabíjačky od telefónu. Novinke nechýba ani kontrolný LED panel na zistenie zostávajúcej kapacity a ochrana proti prehriatiu/prepätiu. Nabíjanie záložného zdroja je zabezpečené prostredníctvom USB-C konektora.

Zdroj: 9to5mac.com

Prečítajte si aj:

Zadávanie textu v iOS: Toto je jedna z najlepších funkcií, o ktorej mnohí používatelia vôbec netušia

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE