Značka patriaca pod Xiaomi pripravuje smartfón, ktorý opäť posunie hranice.

Spoločnosť Redmi pracuje na prvom skutočne vlajkovom smartfóne, ktorý bude poháňať aktuálne najvýkonnejší čipset od Qualcommu – Snapdragon 855. Tento fakt potvrdila aj samotná spoločnosť na sociálnej sieti Weibo prostredníctvom generálneho manažéra. Tento istý zdroj aj upresňuje označenie smartfónu. Namiesto očakávaného Redmi X, tento smartfón dostane nakoniec iné „lepšie“ označenie.

Pri prvom pohľade na nové označenie nie sme si úplne istí, že nahradenie pôvodného označenia Redmi X je úplne správnym krokom. Tak či onak, pre budúcich majiteľov tohto smartfónu bude určite podstatnejší výkon a cena, než samotný názov. Na druhej strane sa pravdepodobne aj chceli v Redmi vyhnúť označeniu, ktoré by bolo inšpirované iPhonmi. Názov podľa vzoru “Huawei” je už asi viac v poriadku.

Na obrázku vľavo je ochranná fólia, ktorá chráni telefón. Túto fóliu uvidia všetci budúci majitelia Redmi K20 Pro, keď po prvýkrát chytia svoj nový smartfón do rúk. Na týchto fóliách sú väčšinou vyobrazené hlavné lákadlá a funkcie, ktorými chce konkrétny smartfón zaujať.

Pri Redmi K20 Pro tak môžeme očakávať 48 Mpx hlavný fotoaparát, 20 Mpx predný pop-up fotoaparát, 6,39-palcový Amoled displej a 4 000 mAh batériu s rýchlym 27 W nabíjaním. Pri novinke by sa mala objaviť aj čítačka odtlačkov prstov v displeji. V každom prípade môžeme očakávať výbornú cenu, ktorá v spojení s už známou výbavou určite presvedčí nejedného používateľa.

Podarí sa Redmi prekonať popularitu minuloročného Pocophonu?

Zdroj: GizChina

Zdroj: titulný obrázok SparrowsNews

Prečítajte si aj:

Xiaomi už lieta aj do vesmíru: Smartfón Redmi Note 7 to zvládol takmer bez škrabancov

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.