So spoločnosťou PC Business, ktorá prevádzkuje obchod www.kabel.sk spolupracuje naša redakcia už dlhodobo. Je to jasná voľba, ak potrebujeme niečo, čo nemá nikto – najrôznejšie káble, adaptéry, špeciálne pásky, náradie, testovače,  batérie a pod. V poslednej dobe sa presťahovali na novú adresu a my sme sa boli opýtať Kataríny Kolekovej na to, ako sa im na novom mieste darí.

Katka, prečo ste sa vlastne presťahovali na Hrachovú 4?

Na to bolo viacero dôvodov, ale ten hlavný je v tom, že sme chceli vyjsť viac v ústrety zákazníkom. Na tomto mieste sa dá naozaj dobre a vždy parkovať, čo sa na predchádzajúcom mieste jednoducho nedalo. Navyše sme to zariadili tak, že táto nová adresa sa už nachádza aj v on-line navigáciách, a tak sa dá k nám pohodlne dostať. Okrem toho sme stále veľmi blízko od nášho predchádzajúceho pôsobiska, to každý nájde.

Katarína Koleková, Kabel.sk

 

Ale tento sklad aj vyzerá väčší. Čo vlastne predávate najviac?

Máš pravdu, tento sklad je o tretinu väčší ako náš pôvodný a je tu väčší poriadok. Aj naša prezentácia tu je krajšia, pribudli výstavné panely, tabuľky a pod. Okrem tohto sme prijali veľmi šikovného vedúceho skladu, ktorý je aj technicky zdatný a má na starosti aj reklamácie.

Na novom mieste sa dá naozaj dobre nacúvať až do skladu

A čo sa nám predáva najviac? V našom predaji, čo sa objemu týka, stále vyhrávajú rôzne typy káblov. Preto aj webová stránka www.kabel.sk. Ďalšia časť predaja sú čistiace veci, o tom ste mali pekný článok aj vo vašom magazíne a o čistenie je obrovský záujem. Potom špeciality, ako napr. HDMI rozbočovače pre skutočné 4K rozlíšenie, máme aj káblový manažment, na čo sa nám ozývajú nábytkári. Tiež predávame náradie a máme aj rôzne batérie, špecialitou je značka tecxus.

To si mi pripomenula otázku, ako je to v rámci značiek?

My sme hlavne o značke Roline, preto je tu aj naša kravička. Takmer 60 % vecí predávame od Roline. Dobre predáva hlavne sub-brand Value – to sú rôzne patch káble a náviny. A potom Bachmann, čo sú prepojovacie adaptéry do stolov. Veľmi nám rastie luxusná značka Lindy, ktorú už predávame šiesty rok. To obyčajne kupujú náročnejší zákazníci. Podobne je to aj so značkami Wentronic, Clicktronix, Goobay a ATEN. Ale stále si stojíme za tým, že práve my sme na Slovensku Roline.

Rovnako robíme aj kynologické potreby, teda všetko pre psov. A profesionálnych kynológov pribúda. Táto prevádzka ostala na našej pôvodnej adrese, na Čečinovej ulici, čo je v podstate dnes odberné miesto pre tieto potreby.

Ako hodnotíte minulý rok?

My hodnotíme rok 2017 ako veľmi dobrý rok. Bol to asi najlepší rok, čo sme mali. Stále pritom prichádzajú noví zákazníci. Objavujú sa u nás napr. stredné firmy a rôzne inštalačné spoločnosti, ktoré potrebujú materiál hneď a my im ho aj hneď vieme dodať. Pribudli aj fabriky a tie potrebujú presne špecifikovaný tovar v presne stanovenom čase. Toto my vieme dodržať. Pre viaceré fabriky sme dnes naozaj dvorní dodávatelia.

Špeciálne káble, to je presne ten sortiment, ktorý tu vždy nájdete

Čo oceňujú zákazníci na novej adrese?

No jednoznačne to parkovanie a to, že môžu nacúvať s autom rovno do skladu. Tovar dodávame aj na paletách. Stále pritom robíme aj zápožičky, aby si zákazníci mohli tovar vyskúšať tam, kde bude nasadený. A páči sa im aj nový showroom na pozretie si tovaru. Je lepšie raz naživo vidieť ako tisíckrát pozerať na internete. A tiež sa im páči náš naozaj veľký sklad, kde sa nájde všetko. Radi sa tu so zákazníkmi porozprávame a dobre im poradíme. My sme pritom skôr veľkoobchod, ale predávame veci aj pre koncových zákazníkov.

Ale hovorila si, že dodávate tovar aj kuriérom, teda netreba sem nevyhnutne chodiť.

Áno, rozvoz v rámci Bratislavy máme v pracovných dňoch už do dvoch hodín a to od 9. do 16. hodiny. To je výhodné pre tých, ktorí k nám nemajú ako prísť a tovar potrebujú hneď.

Vidím tu aj tlačené katalógy. Nie je to spomienka na minulosť?

O tlačené katalógy je na Slovensku stále záujem, veď aj vy robíte stále aj tlačený magazín, tak aká minulosť? (Smiech) Ľudia si radi katalóg prelistujú hlavne vtedy, keď na niečo čakajú a z nich sa dá veľmi dobre vybrať. Veľakrát sa nám stalo, že si zákazníci vybrali správne riešenie hlavne na základe katalógu.

O papierové katalógy je stále záujem, dá sa z nich dobre vybrať

Koľko vás je celkovo?

Celkovo nás je osem, dvaja sú na kynologických potrebách, dvaja robia administratívu a štyria sme pre ostatný, povedzme káblový sortiment.

Kedy vás tu môžeme zastihnúť? Môžeme aj zatelefonovať?

Pracovná doba je od 8:30 do 17. hodiny, pondelok až piatok. A ľudia k nám radi telefonujú. My im veci povysvetľujeme, keď potom prídu k nám, všetko si pozrieme. Je to samozrejme čas, ale takúto starostlivosť o zákazníka treba mať. Ono sa to potom vráti.

Keby si mala vybrať jednu vašu výhodu pred konkurenciou, čo by to bolo?

Asi to, že my vieme dobre poradiť a zároveň aj rýchlo dodať odporúčaný tovar.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.