Samostatná aplikácia pre Úlohy Google bola spustená v apríli minulého roka.

Od tej doby používatelia požadujú jednoduchú integráciu Úloh do Kalendára. Spoločnosť Google už nejaký čas pracuje na tejto integrácii a túto funkciu nedávno zaznamenali aj členovia XDA. V súbore APK objavili reťazce kódu zvýrazňujúce pripravovanú funkčnosť a spomenuli okrem iného nové tlačidlo pre Úlohy, výzvy na vytvorenie opakujúcich sa úloh a popisy úloh. Zdá sa, že táto funkcia sa nachádza tesne pred vydaním, pretože už teraz je ju možné manuálne aktivovať priamo v Kalendári Google.

Manuálna integrácia Úloh Google sa nachádza vo verzii Kalendára 2019.47.2-284533606. Na obrázkoch nižšie je vidieť nové tlačidlo pre Úlohy, ktoré umožňuje jednoduché a rýchle pridanie novej úlohy. Stačí klepnúť na tlačidlo, vybrať dátum, vybrať úlohu, a nastaviť parametre.

Úlohy, ktoré pridáte do aplikácie Kalendár Google, sa v zobrazení kalendára zobrazia rovnako ako pripomienky. Aplikácia tiež umožňuje vybrať inú farbu pre úlohy a je dokonca možné nastaviť aj rôzne zvuky upozornení, aby bolo možné jednoducho rozlíšiť medzi Úlohami a ostatnými položkami Kalendára. Oznámenie Úloh pritom vyzerá ako akékoľvek iné upozornenie z Kalendára.

Na integrácii Úloh je skutočne skvelé predovšetkým to, že všetky vyššie uvedené funkcie fungujú aj v prípade, že v telefóne nemáte nainštalovanú aplikáciu Úlohy Google. 

Vzhľadom na to, že integrácia Úloh sa konečne dostala do testovacej fázy, nemalo by trvať dlho, kým ju Google oficiálne rozšíri.

Zdroj: XDA

Prečítajte si aj:

Sygic spustil novú funkciu: Mesačné aktualizácie máp za poplatok

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.