Karty pre Windows stále existujú.

Môžete využiť Microsoft Solitaire Collection, ak nie sú súčasťou inštalácie nového počítača a operačného systému. Stiahnuť sa dajú priamo z Microsoft Store. Dajú sa hrať zadarmo, ale ako to už dnes býva, sú tu možnosti platieb a kupovania ďalších možností. V základe ale dostávate dobre hrateľné karty aj bez ďalších nákladov.

Prakticky sa dá nájsť na internete množstvo rôznych kolekcií. V Google Play ako aj App Store tiež, avšak mnohé majú v sebe práve zmienené platby v aplikácii. Na tejto stránke nájdete obrovské množstvo variantov kartových hier. Fungujú v internetovom prehliadači a netreba ich inštalovať. Pravidlá pre každú hru sú po kliknutí na vybraný typ. Stránka je v anglickom jazyku ale princíp hrania sa dá rýchlo pochopiť aj bez obsiahlych návodov.

Okrem tradičného Solitaire tu máte aj pasians alebo pyramídového solitaire alebo Klondike. Pekne stvárnené a najväčšia výhoda, že sa dajú hrať na tablete, veľkom monitore ale aj smartfóne. Fungujú aj na mobilných prehliadačoch. Toto si môžete vyskúšať skôr, ako budete za nejakú hru platiť alebo rozmýšľať, čo si stiahnuť do mobilu. Najmä keď rôzne hry nie sú tak celkom hry a snažia sa z vás vytiahnuť čo najviac peňazí.

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.