Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Digitálna mBank, ktorá sa neustále posúva dopredu spoločne s dobou, predstavuje dve novinky zo sveta platobných kariet. Najnovšie ponúka inovatívne Touch cards od Mastercard, ktoré pomáhajú klientom so zrakovým hendikepom rýchlo rozlíšiť platobné karty pomocou vyrezania na strane karty. A taktiež  každú platobnú kartu  vyrába zo stopercentne recyklovaného plastu.

Vďaka  novinke Touch cards od spoločnosti Mastercard, ktorú mBank ponúka medzi prvými na slovenskom trhu, dokážu nevidiaci a slabozrakí ľahko rozlíšiť, akú kartu v peňaženke práve držia v ruke. Karty sa totiž vyrábajú s nenápadnou hmatateľnou značkou na ich kratšej strane: zaoblený výrez označuje kartu debetnú a hranatý kreditnú. Klienti tak rýchlo rozoznajú typ svojej platobnej karty a zároveň si ju v peňaženke nepomýlia s inou plastovou.

Recyklovaný plast už dlho tvorí veľkú časť platobných kariet, ktoré mBank každý rok posiela do obehu. Doteraz sa z neho vyrábali z 85 percent, najnovšie však banka prechádza na stopercentný recyklát. Klienti majú zároveň možnosť  kartu kedykoľvek presunúť do čisto digitálnej formy. „Ponúkame možnosť celé portfólio kariet previesť do digitálnej podoby, aby sme tak predišli produkcii nového plastu. Pokiaľ sa klient rozhodne pre variant fyzickej karty, tak tie sú vyrobené už len z recyklovaného plastu,“ dodáva Michal Staněk, produktový manažér platobných kariet mBank.

Značky: