Antivírusová firma má vlastnú hru na vzdelávanie v oblasti IT bezpečnosti.

Kaspersky Interactive Protection Simulation je dosková hra s hraním za pomoci tabletu alebo počítača. Je to zábavná simulačná hra. Dá sa hrať s viacerými scenármi. Najnovšie firma pripravuje scenár, ktorý zohľadňuje GDPR.

Najviac využívaný scenár je nazvaný Corporation. Ideálna nielen pre začiatočníkov ale aj pre firmy a to pracovníkov na rôznej hierarchickej úrovni. Hra má za úlohu overiť vedomosti pracovníkov v oblasti IT zabezpečenia firmy prostredníctvom rôznych scenárov a úloh.

Hráči dostanú na tablete informáciu o danej udalosti a následne na to majú reagovať prostredníctvom hracích kariet. Niektoré sa dajú použiť len raz, iné zase opakovane. Je vždy na vedúcom skupiny, aký postup pre vyriešenie danej úlohy schváli. Karty obsahujú rôzne inštrukcie ako napríklad obnovenie dát zo zálohy pri napadnutí počítačov vo firme, inštaláciu servisného balíčka atď.

V tíme postupne dostávajú ďalšie hracie karty tak, aby mali možnosť splniť úlohu v novom kole. Nie vždy je situácia tak jednoduchá, ako by sa mohlo javiť. Niekedy je treba okrem vykonania samotných technických opatrení aj kontaktovať políciu.

Pri jednotlivých úlohách sa používa rôzny počet kariet. Základom je, že ide o vzdelávaciu hru, pri ktorej sa používatelia dozvedia aj výsledok riešenia pre každé kolo (scenár).

Podľa firmy Kaspersky je dôležité, aby sa s potrebou bezpečnosti a riešenia vzniknutých situácií zoznámili jej viaceré úrovne firemného vedenia. Celkové trvanie hry aj s výsledkami je do dvoch hodín

Zdroj: Kaspersky

Prečítajte si aj:

Kaspersky hovorí o tom, že raz môžu hackeri deaktivovať vašu protetickú ruku

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.