Čím viac elektrických bicyklov, tým lepšia cena – to je jednoduchá matematika z pohľadu konkurenčného boja. Víťaz je iba jeden, zákazník!

Pred pár rokmi bolo nemysliteľné a vlastne aj nereálne kúpiť nový a rozumne spracovaný elektrický bicykel za +/- 1000 eur. Dnes to už problém nie je a dokonca si môžete aj vyberať. Čím viac „hráčov“ je na poli s elektrickými bicyklami, tým lepšie pre zákazníka, ktorý si môže vyberať podľa rôznych faktorov, preferencií a hlavne ceny.

Spoločnosť KBO sa v rôznych článkoch na našom webe objavila už niekoľkokrát a máme pocit, že to bude čoraz častejšie. Táto spoločnosť totiž produkuje jednu novinku za druhov a zo sveta prichádzajú na ich produkty dobré ohlasy. Jedným z najnovších počinov tejto spoločnosti je model Hurricane s prívlastkom Stealth, ktorý pôsobí veľmi nenápadne, ba až obyčajne, pričom bežný laik vôbec nebude vedieť, či ide o klasický bicykel alebo e-bike.

Tento model je tzv. vstupnou bránou do sveta elektrických bicyklov, no pre mnohých zákazníkov to bude práve to, čo hľadajú. KBO Hurricane Stealth má 250W elektromotor (350W – Peak) uložený v náboji zadného kolesa a ponúka tri stupne asistencie. Zaujímavosťou je, že mechanický prevod je iba jeden a dokonca s použitím remeňa namiesto reťaze, čo je z časti výhodou.

Tento model je na prvý pohľad vyrobený v retro štýle, pričom sa nesnaží nijako extra líšiť od klasických bicyklov. Rám má vyrobený z hliníka (v spodnej trubke je uložená 9,6 Ah batéria) a samozrejmosťou sú aj hydraulické brzdy, pohodlné sedlo, LED osvetlenie a ovládací panel na riadidlách. Poteší aj celková hmotnosť bicykla, ktorá nepresahuje 17 kilogramov. Maximálna rýchlosť s asistenciou elektromotora je štandard, teda 25km/h a dojazd na jedno nabitie, ktoré trvá približne 4 hodiny, by sa mal pohybovať od 30 do 85 km. Samozrejme, vždy v závislosti od toho, aký stupeň asistencie sa využíva a v akom teréne.

Na záver dodajme, že tento model ponúka 27“ kolesá, nie je odpružený a max. nosnosť je podľa výrobcu 113 kg. Za cenu okolo 1100 eur ide o fajn ponuku. Brali by ste takto jednoduchý e-bike?

Zdroj: insideevs.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE