A ešte je aj cenovo dostupný. To sú výborné správy hneď na úvod a my dúfame, že sa tieto bicykle dostanú aj na Slovensko.

Prečo? Lebo takýto elektrický bicykel si prosíme a potrebujeme, ASAP! Máme pocit, že onedlho budú po našich mestách jazdiť elektrické rikše a nie bežné autá :). A teraz vážne, jedným z najnovších počinov spoločnosti KBO je model s označením Ranger. Ide o veľmi zaujímavý a unikátny elektrický bicykel, s ktorým sa dokážete nielen prepravovať, ale aj niečo odniesť, prípadne ho zapojiť do reálnej práce. Pôsobí trošku neforemne a mnohým ľudom sa nebude páčiť, no ponúka jednoznačné benefity, ktoré sú v bežnom živote oceniteľné. Ak by sme vlastnili tento elektrický bicykel, tak veríme, že by reálne dokázal z veľkej časti nahradiť automobil – v rámci mesta/obce.

Tento e-bicykel má robustný hliníkový rám s množstvom plôch na uloženie nákladu alebo prenos detí a rovnako tak plno doplnkov, ktoré sa k nemu dajú dokúpiť a namontovať. Nutnosťou sú aj mohutné a odolné 20“ pneumatiky, ktoré musia niečo zniesť. Tento bicykel má oficiálnu nosnosť až 181 kilogramov!

Aby to KBO Ranger všetko zvládol, tak potrebuje aj silný motor – v tomto prípade má výkon 750W. Elektromotor v náboji zadného kolesa dopuje 840 Wh batéria uložená v ráme a celkový dojazd by sa mal pohybovať okolo 96 kilometrov, čo nie je vôbec zlé číslo. Najmä s ohľadom na to, o aký veľký bicykel ide a čo všetko sa naňho dá dokúpiť – namontovať. Samozrejmosťou sú aj hydraulické brzdy, sedem mechanických rýchlostí a ovládací panel na riadidlách.

Nie je zrejmé, či bude tento model niekedy oficiálne dostupný aj na našom území, no určite by to mnohých fanúšikov takýchto strojov potešilo. A nie len tým, čo všetko ponúka, ale aj cenou, ktorá by nemala byť vyššia ako 1700 eur.

Zdroj: insideevs.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE