Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V ostatných rokoch sme svedkami toho, čo bolo predtým možné len v sci-fi románoch.

Dočkali sme sa úsvitu technológie umelej inteligencie. Aj keď sa objavila zdanlivo z ničoho nič, pomaly sa stáva súčasťou každého aspektu našich životov či každého priemyselného odvetvia. Samo jazdiace autá, hlasoví asistenti a chatboti sú prvé veci, ktoré vám napadnú, keď si spomeniete na AI. No existuje mnoho ďalších neobvyklých spôsobov využitia tejto technológie.

Poruchové služby a vodoinštalatéri

Nástup umelej inteligencie v posledných rokoch otvoril nové možnosti v rôznych odvetviach. Je nimi aj poruchová služba voda, inštalatérstvo, plynárenstvo. Integrácia technológií umelej inteligencie do týchto oblastí prináša významný pokrok, zlepšuje efektívnosť, bezpečnosť a postupy údržby. Senzory a algoritmy poháňané umelou inteligenciou ponúkajú proaktívne riešenie prostredníctvom nepretržitého monitorovania týchto systémov. To vedie k zmierneniu potenciálnych škôd, šetrenie cenných zdrojov a zvýšenie bezpečnosti v obytných aj komerčných priestoroch.

Výroba odevov s umelou inteligenciou

Umelá inteligencia mení aj proces výroby odevov. Algoritmy dokážu optimalizovať výrobné linky, znižovať množstvo odpadu a zvyšovať efektivitu. AI môže tiež predpovedať dopyt po konkrétnych výrobkoch a podľa toho upravovať výrobné plány, čím sa minimalizuje nadmerná a nedostatočná výroba.

Vďaka AI dochádza aj k fyzickým zmenám. Typické výrobné roboty, ktoré sa používajú už desaťročia, sú teraz poháňané umelou inteligenciou a prácu vykonávajú za zlomok času so zvýšenou presnosťou. Pracovné odevy, fast fashion, či obuv môžu byť vyrobené s najvyššou efektívnosťou.

Výroba odevovZdroj: elements.envato.com
Výroba odevov

Bezpečnostné prvky u vás doma

AI sa masívne presadila v každodennej existencii modernej spoločnosti. Je súčasťou takmer všetkého, čo robíme. Domáci AI bezpečnostný systém ponúka vysokú mieru personalizácie. Jednou z najlepších vecí na investícii do inteligentného zabezpečenia domácnosti s umelou inteligenciou je, že si môžete prispôsobiť a vybrať možnosti, ktoré najlepšie vyhovujú vášmu životnému štýlu. AI uľahčuje napríklad zamykanie vchodových dverí pri odchode z domu a môže inteligentne otvoriť dvere keď sa blížite s ťažkým nákupom či dieťaťom v náručí.

Ak hľadáte bezpečné a kvalitné dvere bez AI, zvoľte vchodové dvere Gavaplast.

Robotické včely

Včely sú jedny z najvýznamnejších opeľovačov rastlín. Ich každodenná práca prispieva k udržaniu planéty a ľudstva. Dnes však ľudská činnosť znižuje populáciu včiel. Čo má AI spoločné s populáciou včiel? Nuž, pokrok v oblasti umelej inteligencie umožnil vytvoriť robotické včely, ktoré pomáhajú opeľovať rastliny.

Tieto robotické včely bzučia od rastliny k rastline, pričom používajú údaje GPS na vyhľadávanie a opeľovanie rastlín. Včely tiež používajú kamery s vysokým rozlíšením na lokalizáciu a navigáciu v konkrétnej oblasti s rastlinami.

Fascinujúce, však?