Je zaujímavé sledovať roboty z Boston Dynamics v akcii.

Spoločnosť Boston Dynamics pomerne často zverejňuje videá, v ktorých detailne ukazuje schopnosti jej robotov. Model Spot sa vo videách objavuje skutočne často a je akýmsi “maskotom” výrobcu. Ešte koncom roka 2020 si tento robot dokonca zatancoval s celou rodinou Boston Dynamics, pričom v tom čase to bola predovšetkým ukážka toho, ako sa dvojnohý robot Atlas vyvinul od čias, keď ešte nevedel ani poriadne chodiť.

Najnovšie sa psí robot Spot objavil v “sólo projekte” v ktorom ukazuje, ako sa dokáže pohybovať / tancovať na skladbu Start Me Up od The Rolling Stones na počesť 40. výročia vydania ich albumu Tattoo You.

Pokiaľ máte akékoľvek predstavy o tom, ako jeho tanec v trojici môže vyzerať, počkajte až dovtedy, pokým neuvidíte synchronizovaný pohyb “pier”, pretože pohyby robotov sú až príliš blízko k dokonalosti. Predovšetkým však ide o poriadnu zábavu. Však posúďte sami.

Boston Dynamics vydáva takéto videá v pravidelných intervaloch. Ide samozrejme o snahu zviditeľniť sa a aj ukázať, ako sa im pri vývoji rôznych robotov darí. Pokiaľ vám však Spot naháňa aspoň trochu strach, pozrite si aj ich humanoidov. To je už iná káva.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.