Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Smartfóny Huawei radu P vždy patrili medzi lídrov v oblasti fotoaparátov a dizajnu.

Nikdy nemali núdzu o najnovšie technológie ani významné inovácie, ktoré pomohli výrobcovi upevniť si pozíciu na prvých priečkach na trhu. Výnimkou nie je ani najnovší prírastok – nedávno predstavený Huawei P60 Pro, ktorý dokonale odráža DNA tejto série. Kombinácia špičkového fotoaparátu, inovatívnych technológií a nadčasového dizajnu z neho robí revolučnú novinku medzi smartfónmi.

XMAGE: Revolučný prelom v sérii P

Nový Huawei P60 Pro je špičkový smartfón, ktorého príchod potvrdil všetky fámy o revolučnom a vynikajúcom fotoaparáte. Každá nová generácia radu P prichádza s kompletnou modernizáciou a prepracovaním optického systému fotoaparátu. Huawei P60 Pro preto prichádza na trh s vynovenou optickou sústavou so 48 Mpx hlavným ultrasvetelným fotoaparátom Ultra Lighting, vybaveným automaticky nastaviteľnou fyzickou clonou F1,4-F4,0, vysokopriepustnou skupinou šošoviek a snímačom RYYB SuperSensing. Tieto inovácie prinášajú vysoký dynamický rozsah v scénach s vyšším pomerom svetla a tmy, ako sú východ a západ slnka.

Huawei P60 Pro je prvý telefón na trhu s ultra svetelným teleobjektívom. Vďaka technológii Ultra Lighting Telephoto s clonou F2,1 a skupine objektívov Ultra Lighting Lens Group dokáže fotoaparát zachytiť a zvýrazniť detaily svetiel aj v diaľke. To umožňuje používateľom zachytiť živé fotografie počas nočných prechádzok po meste s tým, že výsledné fotografie sú realistické a zachytávajú realitu takú, aká je. Ide tiež o najväčšiu svetelnosť (F2,1) v odvetví mobilných fotoaparátov s periskopovým teleobjektívom, čo len potvrdzuje dlhodobú prácu spoločnosti Huawei v rámci smartfónovej fotografie.

Ďalšou technologickou zaujímavosťou pre fanatikov nočných záberov je režim Super Moon. Táto funkcia pomáha dokonale zachytiť vzdialený Mesiac a zároveň zachovať detaily okolitých objektov. Používatelia tak majú možnosť experimentovať s astrofotografiou a zachytávať rôzne fázy Mesiaca v celej ich kráse. Okrem toho Huawei P60 Pro predstavuje rodinu objektívov s dlhým posuvným zoomom, ktoré dokážu flexibilne ovládať zaostrovaciu vzdialenosť a dosiahnuť jasné snímky v každom režime, od fotografovania na veľkú vzdialenosť až po makro priblíženie. Telefón je v súčasnosti na čele rebríčka DXOMARK so skóre 156 bodov.

Estetika inšpirovaná prírodou

Séria P je ikonická aj vďaka dizajnu svojich telefónov, ktorý je vždy elegantný, nadčasový, ale zároveň moderný a svieži. Preto v tomto rade nájdeme jeden špičkový model za druhým a Huawei P60 Pro nie je výnimkou. Svoje technologické vlastnosti dopĺňa exkluzívnym dizajnom a predstavuje úplne novú farebnú schému inšpirovanú prírodou, ktorá interpretuje modernú estetiku. Farba Rococo Pearl je vytvorená z prírodného minerálneho perleťového prášku, čím vzniká žiarivý a lesklý efekt, ktorý dosahuje jedinečnú prirodzenú štruktúru. Huawei P60 Pro je k dispozícii aj v čiernom farebnom variante, ktorý je nestarnúcou klasikou.

Displej nového smartfónu je vybavený odolným sklom Kunlun Glass, ktoré zvyšuje odolnosť voči pádu až desaťnásobne. Zakrivený displej poskytuje lepší používateľský zážitok a

pôsobí pohlcujúcejšie. Okrem toho adaptívny LTPO displej s vysokou obnovovacou frekvenciou 1-120 Hz pomáha dosiahnuť dokonalú rovnováhu medzi plynulým zobrazením a optimalizáciou batérie. Huawei P60 Pro váži len 200 g, takže si používatelia môžu vychutnať pohodlnejšie držanie. Telefón je tiež odolný voči prachu a vode podľa normy IP68, čo používateľom poskytuje zaručený pocit bezpečia pri každodennom používaní.

Vďaka širokej škále funkcií displeja sa Huawei P60 Pro stal prvým mobilným telefónom na svete, ktorý získal dvojitý certifikát TÜV Rheinland Colour Accuracy, zaručujúci presnosť farieb a ich precíznu projekciu. Dominantou celého telefónu je dizajn modulu fotoaparátu „The Eye of Light“, teda “Oko svetla”.

Výkonnejší, bezpečnejší a s dlhšou výdržou

Huawei P60 Pro je vybavený vysokokapacitnou 4815 mAh batériou uloženou v kompaktnom tele s hrúbkou len 8,3 mm a podporuje 88W káblové nabíjanie SuperCharge. Telefón podporuje aj rýchle 50W bezdrôtové nabíjanie a 7,5W reverzné bezdrôtové nabíjanie,vďaka čomu sa používatelia môžu spoľahnúť na bezpečné a pohodlné nabíjanie telefónu kedykoľvek a kdekoľvek. S režimom Turbo možno smartfón P60 Pro nabiť na polovicu kapacity len za 10 minút.

Novinka spája gény produktov radu P a EMUI – jednoduchosť, ľahkosť a plynulosť – a prináša tak prepracovanejší a pohodlnejší užívateľský zážitok. EMUI 13.1 prichádza s vlnou nových funkcií vrátane 3D počasia, ktoré zobrazuje dážď, sneh, zamračené alebo slnečné počasie s trojrozmernými efektmi a dokáže posielať upozornenia na zmeny počasia. Ďalšou novinkou je prstenec fotoaparátu so zoomom, vďaka ktorému bude fotografovanie intuitívne a presné. V rýchlej ponuke fotoaparátu sa zobrazujú aj ikony bežne používaných režimov, čo uľahčuje ovládanie fotoaparátu jednou rukou a poskytuje používateľom príjemnejší a pohodlnejší zážitok z fotografovania.

Huawei AppGallery: Množstvo skvelých aplikácií

Rovnako ako všetky telefóny Huawei je aj nový Huawei P60 Pro automaticky vybavený celým radom funkčných aplikácií. AppGallery si ako tretí najväčší obchod s aplikáciami na svete získal povesť spoľahlivého úložiska tisícov aplikácií. V AppGallery nájdu používatelia smartfónov Huawei 18 kategórií, ktoré zahŕňajú globálne a lokálne top aplikácie vrátane navigácie a dopravy, správ, sociálnych médií, financií, zábavy a ďalších. AppGallery je dostupná vo viac ako 170 krajinách a regiónoch s viac ako 580 miliónmi globálnych mesačne aktívnych používateľov a 6 miliónmi registrovaných vývojárov.

Huawei P60 Pro je aktuálne na slovenskom trhu v predpredaji za cenu 1 199 eur teraz aj s exkluzívnym darčekom. Ak si kúpite nový smartfón, získate elegantné smart hodinky Huawei Watch GT 3 ako darček. Ponuka platí do 21. mája alebo do vypredania zásob.

Značky: