Je to tak, skupina Slovákov sa vydá reprezentovať našu krajinu do ďalekého Mexika. Je to pätica slovenských študentov so svojím vedúcim, ktorí sa zúčastňujú medzinárodnej súťaže FIRST Global so svojím robotom, ktorého nazvali Aurel. V piatok boli aj v našej redakcii a my sme s nimi a robotom Aurelom natočili video.

Pravidlá súťaže sú také, že všetky tímy dostali rovnaké súčiastky a z nich treba postaviť robota. Jeho úlohou je čo najrýchlejšie pozbierať papierové kocky, prípadne solárny panel, čo je náročnejšie a teda aj viac bodované. Tieto predmety treba umiestniť do vnútra robota a potom ich znova vyložiť na predpísanom mieste. Robot sa ovláda dvojicou ovládačov, ktoré sú napojené na mobilný telefón. Ten je cez Wi-Fi spojený s robotom. Súťaž sa koná 15. – 18. augusta v Mexico City, jej priebeh je možné sledovať na stránke FIRST GLobal. Tím pripravuje aj slovenskú súťaž.

Viac o súťaži FIRST Global

Slovenský tím onedlho mieri do Mexika reprezentovať našu krajinu na robotickej olympiáde

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.