Za posledný rok stratil Bitcoin vyše 80 % svojej (vtedajšej) hodnoty.

Znamená to stratu zhruba 400 miliárd dolárov. Táto suma bola vymazaná z účtov kryptomenových búrz, niečo málo aj z peňaženiek. To u tých, ktorí si svoje Bitcoiny udržiavali radšej v peňaženkách.

Čínsky miliardár Zhao Dong hovorí o tom, že jediná vec, ktorú potrebujeme je trpezlivosť. To však nie je prípad mnohých ľudí, ktorí buď nakupujú alebo predávajú v nesprávnom čase. Trh s kryptomenami láka veľa špekulantov, ktorí vidia hlavnú motiváciu v tom, že predajú s ohromným ziskom.

Aj tu pripadá otázka, či je kryptomenový trh na svojom najnižšom dne, špeciálne trh s Bitcoinovou kryptomenou. Podľa Donga je jednou z najlepších stratégií nakupovať vtedy, keď o danú menu nie je hromadný záujem. Kedy to je? Na to treba sledovať analýzy a grafy a stanoviť si vlastné prijateľné hodnoty. Nateraz je tu predpoklad, že Bitcoin nijak výrazne nezmení svoju pozíciu k lepšiemu najbližší rok až dva.

Podobne dopadli aj kryptomeny ako Ripple, Etherum alebo Litecoin. Vo všetkých je stále potenciál, hoci negatívne ohlasy na Ripple na seba nenechávajú dlho čakať. Toto totiž nie je vnímaná ako skutočná kryptomena.

Práve kvôli tomu, že Ripple je spoločnosť, ktorá dokáže svoj projekt kontrolovať. To je pre skutočných krypto nadšencov neakceptovateľné a nie je decentralizovaný ako povedzme Bitcoin.

Zdroj: Coindesk, Forbes

Prečítajte si aj:

10 rokov úmrtných oznámení bitcoinu, ktorý ako naschvál „furt“ nechce skončiť

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.