Aplikácia Google Keep postupne naberá ďalšie funkcie.

Prvýkrát bola funkcia videná vo verzii Google Keep 5.23.322.05. Vývojári pripravujú históriu verzií, čo bude doplnenie aktuálnych poznámok s doterajšou funkcionalitou „späť a dopredu“. Táto možnosť je dostupná už niekoľko mesiacov a ak sa pomýlite, máte možnosť sa do určitej miery vrátiť späť k pôvodne zaznamenaným poznámkam.

História verzií bude plnohodnotnou možnosťou ako sa vrátiť v minulosti napísaným poznámkam. Teraz Google prichádza s ďalším vylepšením a tým je formátovanie textov. Informáciu o pripravovanej vlastnosti sme našli v príspevku na Twitteri.

Práve formátovanie tu dlhší čas chýbalo a mnohí používatelia majú radi túto aplikáciu najmä kvôli svojej jednoduchosti a veľmi dobrej funkčnosti prakticky na akomkoľvek smartfóne. Je to jedna z najlepších ciest, ako si rýchlo poznačiť poznámku alebo exportovať údaje z inej aplikácie do poznámky vo forme čistého textu alebo napríklad obrázku.

Po novom by formátovanie textu umožnilo lepšiu správu textu a jeho členenie, napríklad podľa rôznych úrovní nadpisov. To doteraz poznámkam chýbalo. V minulosti pribudli aj farebné kategórie, ktoré sa postupne rozšírili na viacej farieb. Formátovanie textu zvýši úroveň toho, čo si môžete poznačiť a najmä to, akú formu budú poznámky vo výsledku mať. Je to bez pochýb vítaná vlastnosť. Teraz nám už ostáva len dúfať, že aplikácia bude stále jednoducho použiteľná aj na slabších smartfónoch.

google keep formatingZdroj: Mishaal Rahman / Twitter

Zdroj: Mishaal Rahman

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.