Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Kia EV9 získalo titul „Najlepšie auto sveta pre rok 2024“ od uznávanej poroty na celosvetovej súťaži Ženské auto roka (WWCOTY).

Toto ocenenie sa zhoduje s oslavami Medzinárodného dňa žien. Po dôkladnom hodnotení 75 motoristických novinárok z 52 krajín z piatich kontinentov zvíťazila Kia EV9 spomedzi 63 uchádzačov. Najnovšie ocenenie modelu EV9 podčiarkuje bezkonkurenčnú všestrannosť tohto plne elektrického SUV a jeho výnimočnú schopnosť uspokojovať rozmanité potreby spotrebiteľov na celom svete.

Kia EV9 so siedmymi sedadlami a inovatívnym dizajnom stanovuje nové štandardy v segmente elektrických SUV a prezentuje pokročilé technológie a výnimočný výkon. K pozoruhodným vlastnostiam patrí obojsmerné nabíjanie a možnosť ultra- rýchleho nabíjania, ktoré stanovujú kritériá pohodlia a efektívnosti.

Porotcovia ocenili model EV9 ako prelomový model na trhu s elektrickými vozidlami, pričom poukázali na jeho cenovú dostupnosť, používateľskú prívetivosť a široký záber. Pochvalu si vyslúžila inovácia spoločnosti Kia pri vytváraní veľkého SUV s vynikajúcou aerodynamikou a pokročilými technológiami ako aj interiér SUV vhodný pre rodiny a dôverne známy zážitok z jazdy. Vyzdvihnutá bola všestrannosť a výkon vlajkovej lode Kia, najmä v náročných zimných podmienkach, ako aj jeho priestranný interiér a robustný výkon. Okrem toho bola Kia pochválená za dodanie viacúčelového elektrického vozidla budúcnosti s výnimočnou energetickou účinnosťou.

Tohtoročné ocenenie pre EV9 nasleduje po minuloročnom triumfe modelu Kia Niro, ktorý bol v rámci ocenenia WWCOTY 2023 vyhlásený za „Najlepšie auto sveta pre rok 2023“. Kia EV9 pokračuje vo svojej pôsobivej sérii ocenení, medzi ktoré patrí aj zaradenie do finálovej trojky uchádzačov o titul „Najlepšie auto sveta“ v rámci ocenenia Svetové auto roka 2024. SUV tiež zvíťazilo v kategórii „Rodinné automobily“ na Zlatom volante 2023 a bolo vyhlásené za nemecké luxusné auto roka 2024 a Auto roka 2024 , čo dokazuje široké spektrum schopností tohto modelu.

Viac informácií o súťaži Ženské auto roka nájdete na oficiálnej webovej stránke: www.womensworldcoty.com.

Značky: