Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

– Model Kia Niro je finalistom ankety Svetové auto roka 2023 (World Car of the Year)

– Model Kia EV6 GT je zaradený medzi finalistov v kategórii Svetové športové auto roka 2023 (World Performance Car)

– Víťazi budú vyhlásení na medzinárodnom autosalóne v New Yorku v apríli

Dva modely Kia boli vybrané medzi trojicu finalistov v dvoch kategóriách pre 2023 World Car Awards. Kia Niro sa umiestnila medzi tromi najlepšími finalistami v kategórii Svetové auto roka, zatiaľ čo Kia EV6 GT bola zaradená medzi  finalistov v kategórii Svetové športové auto roka.

Uznanie prichádza od poroty, ktorá je zložená zo 100 významných medzinárodných automobilových novinárov zastupujúcich 32 krajín, ktorí hodnotili širokú škálu vozidiel z celého sveta.

Model Kia Niro, ktorý sa uchádza o prestížny titul Svetové auto roka, prináša novú úroveň udržateľnej mobility so svojimi inovatívnymi funkciami a užívateľsky príjemnou technológiou. Potenciálne víťazstvo modelu Kia Niro v tomto roku by bolo pre značku Kia ďalším významným úspechom v rovnakej kategórii ako víťazstvo modelu Kia Telluride v roku 2020.

Kia EV6 GT, finalista v kategórii Svetové športové auto roka, sa môže pochváliť pôsobivým zrýchlením s výkonom 585 koní v kombinácii s dlhým dojazdom a priestranným interiérom, to všetko zabalené do elegantného a sofistikovaného dizajnu. Model Kia EV6, na ktorej je založený model EV6 GT, sa už zapísal do histórie tým, že získal dve významné ocenenia: Európske auto roka 2022 a Severoamerické úžitkové vozidlo roka 2023.

Víťazi budú vyhlásení naživo na slávnostnom odovzdávaní cien dňa 5. apríla 2023 v rámci medzinárodného autosalónu v New Yorku.

Značky: