Logitech K400 Plus je multimediálna klávesnica na použitie v obývačke. Je kompatibilná s Androidom, Chrome OS a samozrejme operačným systémom Microsoft Windows. Použiť sa dá aj na bežné písanie pri počítači, no jej zmysel viac vidíme na kolenách ako na pracovnom stole. Usporiadanie klávesov odpovedá zhruba 12“ notebooku. Výrobca ju s počítačom alebo TV prepája cez svoj Unifying nano prijímač. Ak už jeden v počítači máte, netreba použiť ten balení. Jeden prijímač totiž prepojí až šesť kompatibilných zariadení.

k400_charcoal_bty1_72_dpi_nowat

Ideálne využitie je pri rozšírení obrazovky počítača na TV a potom môžete využiť pohodlie kresla a ovládanie TV touto klávesnicou. Reálne ovládate počítač, TV je len ako zobrazovacie zariadenie.

Options_nowat

Klávesnica má vlastný touchpad, ktorý je rozmernejší ako v predchádzajúcej verzii tohto modelu. Ideálne je nainštalovať si do počítača softvér Logitech Options, ktorý umožní definovanie druhotných funkcií klávesov F a rozšírené gestá touchpadu. Z možností softvéru sa dajú vyberať tradičné funkcie na zatváranie programov, minimalizovanie okien ale aj detaily ako napríklad skratka skopírovanie textu či iného objektu. Nad klávesom Esc je žlté tlačidlo, ktoré slúži ako ľavé tlačidlo myši. Ak máte pravú ruku na touchpade, ľavou sa dá pohodlne stláčať. Je to veľmi dobre vymyslené a prekvapivo si na tento spôsob netreba vôbec zvykať. Pôsobí totiž úplne prirodzene. A tradičná špecialita od Logitechu – dve baterky typu AA vám vydržia na 18 hodín prevádzky.

Cena: 44,99 EUR
Zapožičal: Logitech

Značky: