Volcano Lanparty RGB je herná mechanická klávesnica a zároveň aj prvý produkt od spoločnosti Modecom, ktorý sme testovali.

Klávesnica poteší cenou – väčšina mechanických klávesníc stojí vyše 100 eur. V tomto prípade stanovil výrobca cenovku na úrovni 48,10 eura, avšak vo vybraných obchodoch ju môžete zohnať aj lacnejšie. Výrobca pri návrhu klávesnice použil modré spínače Outemu, ktoré sú o niečo lacnejšie v porovnaní s prémiovými Cherry MX. Bez ohľadu na to, používanie klávesnice je pohodlné a rovnako aj hranie. Klávesnica je štandardne hlučná, čo je devíza všetkých mechanických spínačov.

Počas jej používania sme však ocenili najmä pocit pri stláčaní klávesov a ich spätnú väzbu. Vďaka nej môžete rýchlym tempom ťukať do klávesnice, čo oceníte pri hraní niektorých hier. Práve rýchlosť je v tomto prípade hlavným rozdielom v porovnaní so štandardnými membránovými klávesnicami. Faktom je, že rozdiel v porovnaní s mechanickou Cherry MX klávesnicou sme počas testovania nepocítili, avšak nie sme úplne profesionálni hráči.

Modecom Volcano Lanparty má kompaktné rozmery, čo bude časti hráčov vyhovovať, hoci, niekto to môže vnímať ako nedostatok. Numerickú klávesnicu Volcano Lanparty tiež neobsahuje, vďaka čomu jej stačí menej miesta na stole. V porovnaní s drahšími hernými klávesnicami nie je k dispozícii ani softvér na úpravu nastavení.

Opäť ide o funkciu, ktorá niekomu môže chýbať a niekomu nie. Vzhľadom k cene klávesnice nejde o výrazný nedostatok. Zaobišli sme sa bez neho, podsvietenie klávesnice sa dá upravovať kombináciou klávesov. Podsvietenie chválime, k dispozícii je niekoľko režimov, možnosť regulovať intenzitu a taktiež ho úplne vypnúť.

Klávesnica je vybavená 180 cm USB káblom na pripojenie k počítaču a ponúka aj plnohodnotný anti-ghosting, teda funkciu, ktorá umožňuje stláčať viacero klávesov súbežne. Oceňujeme aj multimediálne klávesy ako alternatívne funkcie pre F1 až F12 a protišmykové nožičky, resp. plochy.

Cena: 48,10 EUR

Zapožičal: MODECOM

Tento článok vyšiel aj v tlačenom vydaní TOUCHIT č. 11/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit