Prestane ju podporovať a odstráni ju z obchodu App Store.

Obľúbená klávesnica Microsoft SwiftKey končí vo verzii pre iOS. Microsoft to oficiálne oznámil na webe klávesnice. Aplikácia pre iPhone/iPad bude k dátumu 5. október odstránená z obchodu App Store a Microsoft sa o ňu prestane starať, t.j. už ju nebude ďalej aktualizovať.

V praxi to znamená, že pokiaľ chcete používať aplikáciu SwiftKey vo vašom iPhone, stiahnite si ju do 5. októbra. Po tomto dátume si ju už nestiahnete z obchodu App Store. Môžete ju však používať naďalej, pokiaľ ju máte nainštalovanú v telefóne. Aj toto riešenie bude iba dočasné, nakoľko SwiftKey pre iOS skôr či neskôr zastará.

SwiftKey vo verzii pre Android bude k dispozícii aj naďalej a Microsoft bude túto aplikáciu do budúcnosti vyvíjať a zlepšovať. Z pohľadu Microsoftu je to primárna platforma, nakoľko Android verzia umožňuje synchronizáciu dát a zdieľanie schránky medzi Android telefónom a Windows počítačom. Technológia SwiftKey klávesnice z Androidu sa tiež využíva v zabudovanej dotykovej klávesnici pre Windows 10 a 11.

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit