Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Môcť zaplatiť a nemať pritom hotovosť, či platobnú kartu? Žiadny problém. Stačí, ak budete mať pri sebe svoj smartfón. Klienti 365.bank budú môcť využívať službu Google Pay, jednoduchý a bezpečný spôsob platenia telefónom, ktorý prichádza v týchto dňoch na slovenský trh.

 Stačí len priložiť telefón a hotovo. Váš smartfón sa stáva vašou peňaženkou aj platobnou kartou zároveň. Službu Google Pay od spoločnosti Google budú môcť využívať aj klienti 365. A to rýchlo, jednoducho a bezpečne. Kaviareň, potraviny, či reštaurácia, telefónom zaplatíte všade, kde akceptujú bezkontaktné platby.

Sme presvedčení o tom, že vďaka novým technológiám dokáže byť banka užitočná 365 dní v roku. Našim klientom chceme aj takto uľahčiť život, a to hneď od začiatku nášho fungovania. Ako „mobile first“ banka vidíme práve v mobilných platbách veľký potenciál,“ hovorí Marek Šupa, CEO 365.

Inovácie v oblasti platieb sa u slovenských klientov pritom doteraz osvedčili. Príkladom sú bezkontaktné technológie, ktoré v roku 2016 predstavovali takmer 40 %[1]všetkých platieb. Zahraničné prieskumy pritom hovoria aj v prospech platenia telefónom. 6 z 10 ľudí[2] chce totiž používať inteligentné zariadenia takmer v každej oblasti svojho života, vrátane platieb.

„Zákazníci 365.bank si budú môcť pridať svoju kartu do služby Google Pay a následne začať vďaka tejto službe jednoducho a bezpečne platiť na vyše milióne miest po celom svete,” povedal Pali Bhat, viceprezident pre platobné produkty spoločnosti Google.

Vďaka technológii Google Pay tak už môžete po novom svoju peňaženku s hotovosťou, či s platobnou kartou nechať doma. Aplikáciu si stiahnete z obchodu Google Play a pridáte si do nej kartu 365 banky. Pri platení stačí telefón len prebudiť a priložiť k POS terminálu. Pri sumách nad 20 eur ho treba kvôli vyššej bezpečnosti aj odomknúť.

Google Pay pre každú platbu vytvorí jedinečné virtuálne číslo a bezpečnostný kód, ktorým bezpečne spojí transakciu s konkrétnym bankovým účtom. To znamená, že pri platbe neposiela vaše skutočné číslo karty obchodníkom, u ktorých nakupujete. Údaje o platobnej karte zostanú v bezpečí a sú k dispozícii vtedy, keď potrebujete zaplatiť.

Pokiaľ by ste stratili telefón, môžete najprv zistiť jeho polohu vďaka funkcii „Nájdi moje zariadenie”, a potom ho na diaľku buď uzamknúť novým heslom, alebo ho celý vymazať so všetkými údajmi. A to bez toho, aby ste museli zablokovať kartu.

Google Pay funguje na telefónoch a tabletoch, ktoré sú vybavené operačným systémom Android 4.4 alebo vyšším a podporujú technológiu NFC.

 

[1] Zdroj: Štatistika kariet za rok 2016, Slovenská banková asociácia,

[2] Zdroj: Smartphone penetration amongst mobile users worldwide 2012-2018

Značky: