Nezabudlo sa ani na kvalitný zvuk.

Zvuk je neutrálny a dobre zrozumiteľný v celom rozsahu, či už pri akustickej hudbe, tvrdej rockovej alebo hovorenom slove. Milovníci hutných basov budú zo zvuku možno sklamaní, ale dynamika T5-kám nechýba. Stredy sú dobre čitateľné. Výšky decentne dokresľujú celkový dojem. Nerežú a sú dobre vsadené do zvukového profilu.

Klipsch T5 II hrajú veľmi dobre. Prirodzený zvukový prejav je dobre podporený vysokým komfortom pri nosení. Slúchadlá sa vyznačujú extrémne nízkou hmotnosťou a pri nosení veľmi dobre držia, a to vďaka ich spôsobu vkladania do uší. Pokým konkurencia dáva do balenia poväčšine tri sady štupľov, Klipsch T5 II ich ponúkajú rovno 6. 

Klipsch T5 II True Wireless

Klipsch T5 II True Wireless

Zvuk a pohodlie na prvom mieste

T5-ky sú najpohodlnejšie slúchadlá, ktoré som mal možnosť vyskúšať a dokonca ani nevypadávajú, keď sa usmejem, čím si iné slúchadlá doslova vytláčam z uší. Iné modely (napríklad Sony WF-1000XM3, Galaxy Buds+ alebo napríklad aj Jabra Elite Active 75t) jednoducho tak dobre nedržia. V prípade Klipsch T5 II sa po zvolení vhodnej veľkosti nadstavcov slúchadlá v uchu ani nepohnú, pričom ich anatomické prevedenie je aj veľmi pohodlné. Keďže slúchadlá sú odolné voči vode podľa IP67, stabilita a ich nízka hmotnosť ich priam predurčujú na športové aktivity.

Ďalšou oblasťou, v ktorej slúchadlá vynikajú, je ich dosah. Väčšina výrobcov udáva dosah 10 metrov. V prípade Klipsch T5 II je dosah násobne väčší. Slúchadlá nestratili signál ani po 30 metroch. Prvýkrát som zaznamenal výpadok signálu až keď som sa blížil k hranici 40 metrov a zachádzal som v interiéri za druhý roh. Pri priamom výhľade na telefón signál nezoslabol ani po 50 metroch. Tomuto dosahu vďačia T5-ky predovšetkým Bluetooth 5.0 a anténe, ktorá zosilňuje signál. 

Samostatnou kapitolou je ovládanie. Na slúchadlách nenájdete žiadne dotykové plochy, ale poctivé hardvérové tlačidlá, ktorými je možné ovládať od hlasitosti, prehrávania skladieb, vyvolanie hlasových asistentov aj transparentný režim, ktorý sa dá priamo v aplikácii prispôsobiť. V prípade transparentného režimu ide skôr o lepší nadpriemer. Zaradil by som ho niekde medzi Galaxy Buds+ a Jabra Elite Active 75t (top). 

Aj keď pasívne odhlučnenie je vďaka konštrukcii dostatočné, podpora ANC by sa v určitých situáciách určite hodila. Nepovažujem to však za vážny nedostatok, pokiaľ nebudem brať v úvahu cenu. Na slúchadlách sa nenachádza senzor priblíženia, ktorý by pozastavil prehrávanie hudby po ich vybratí z uší. Túto funkciu by som vo výbave ocenil, avšak by už utrpela extrémne pohodlná konštrukcia. 

Okrem podpisového zvuku je charakteristické aj malé (ťažké) kovové nabíjacie puzdro, ktoré pripomína zapaľovače Zippo. Po vložení slúchadiel do puzdra sa na základe nabitia rozsvietia 1- 3 diódy, takže viete, v ktorej tretine sa nachádza zostávajúca energia. Plne nabitie je možné vďaka puzdru 3×. Celkovo tak dosiahnete čas prehrávanie 8 + 24 hodín.

Chválim stabilitu prenosu, ako aj rýchle pripojenie ku smartfónu. Počas testovania sa mi ani raz nestalo, že by zvuk vypadol, alebo čo i len na chvíľu sekol. Za trochu otravné však považujem prevedenie hlasových notifikácií, ktoré informujú napríklad o zapnutí, pripojení alebo o stave batérie. V krátkosti – ten hlas je otravný.

Aplikácia

V nej nájdete všetko potrebné. Je prehľadná a funkčne na vysokej úrovni. Slúchadlá majú v hornej časti indikátory nabitia, pre každé slúchadlo zvlášť. Pre detailné nastavenie zvuku poslúži 5 pásmový ekvalizér. Pomocou aplikácie je možné slúchadlá aj aktualizovať. Slúchadlá Klipsch T5 II sú dostupné v striebornej a čiernej farbe.

 

Technické parametre:

  • Typ zariadenia: Bezdrôtové in-ear slúchadlá
  • Frekvenčná odozva: 10Hz-19kHz
  • Širokopásmový reproduktor: 5 mm
  • Podpora aptX
  • Bluetooth 5.0
  • Dodávané príslušenstvo: 6× patentované oválne špičky do uší, 1× špičky z pamäťovej peny, kábel
thumbs-up-icon

Výhody

  • Nízka hmotnosť
  • Stabilita a pohodlie pri nosení
  • Neutrálny zvuk
  • Stabilita prenosu
  • Šikovná aplikácia

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Šedo – šedá farba
  • Vzhľadom k cene chýbajúce ANC

Cena: 199 eur

Zapožičal: Bis Audio

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.