Pevný disk, to je veľkokapacitný sklad pre súkromné i firemné dáta.

Môže sa stať, že starší pevný disk už dožíva alebo prechádzate na väčšiu kapacitu disku. S tým je spojená potreba presunúť všetky dáta na nový disk. A to rýchlo a bezpečne, vrátane operačného systému a všetkých oddielov. LINDY USB 3.0 to SATA Drive & Clone Adapter jednoducho rieši požiadavku presunu dát z 2,5″ a 3,5″ diskov so SATA pripojením, maximálne do kapacity 2 TB. Podporu SSD diskov výrobca neudáva, ale niektoré bez problémov naklonuje alebo pripojí k počítaču. Pripojenie SATA disku k počítaču je pomocou integrovaného super speed USB 3.0 kábla s max. rýchlosťou 5 Gbit/s.

Výhodou je, že na toto klonovanie diskov nie je potrebné pripojenie k počítaču. Adaptér má v balení vlastný napájací zdroj 230 V. Klonovanie sa spúšťa jediným dostupným tlačidlom na zariadení. Dve informačné diódy, informujú o stave, resp. o dokončení klonovania. Adaptér podporuje bitové klonovanie, vrátane MBR a oddiely EISA.

Cena: 43,20 EUR
Zapožičal: www.kabel.sk

Tento článok vyšiel aj v tlačenom júnovom vydaní TOUCHIT č. 5/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE