Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V rozsiahlom a konkurenčnom online prostredí zohráva optimalizácia pre vyhľadávače (SEO) dôležitú úlohu pri prilákaní organickej návštevnosti na vaše webové stránky. Jadrom SEO je jeden významný prvok: kľúčové slová.

Kľúčové slová sú základom toho, ako vyhľadávače chápu a hodnotia webové stránky. Ako to funguje v praxi? Vy, ako predajca služieb alebo produktov, sa musíte dostať do mysle zákazníka. Predstavte si že vlastníte A Servis Lipka – spoločnosť, ktorá sa venuje upratovacím službám na Slovensku a v Čechách. Aké kľúčové slová by použil potenciálny zákazník pri hľadaní služieb? Odpoveď sa dozviete v nasledujúcich riadkoch.

Výskum kľúčových slov

Efektívny výskum kľúčových slov je základom každej úspešnej stratégie SEO. Po tom, ako ste pochopili svojho zákazníka, použite nástroje na prieskum kľúčových slov, ako sú Google Keyword Planner alebo SEMrush, aby ste objavili relevantné kľúčové slová s vysokým objemom vyhľadávania a primeranou konkurenciou. Zamerajte sa na kombináciu krátkych (všeobecných) a dlhých (špecifických a cielených) kľúčových slov.

Vrátime sa k nášmu príkladu. Vašim kľúčovým slovom by teda mohlo byť napríklad slovné spojenie „čištění podlah v Brně“.

Analýza kľúčových slovZdroj: elements.envato.com
Analýza kľúčových slov

Relevantnosť a zámer

Vyberte si kľúčové slová, ktoré sú v súlade s obsahom a účelom vašich webových stránok. Opäť sa zamerajte sa na zámer používateľa – čo hľadá vaša cieľová skupina a na aké konkrétne otázky chce získať odpovede? Vytvorte obsah na základe týchto kľúčových slov a zároveň zabezpečte, aby poskytoval hodnotu a spĺňal potreby vašich návštevníkov.

Optimalizácia na stránke:

Optimalizujte svoje webové stránky strategickým umiestnením kľúčových slov. Zahrňte kľúčové slová do názvu stránky, nadpisov, meta popisov, adresy URL, do hlavného obsahu a článkov na blogu.

Príklad: Ak vaša upratovacia firma ponúka umývanie okien a chcete, aby vás zákazníci našli, na svoj blog pridajte článok s radami o čistení okien a do neho vložte svoje kľúčové slová, ako napríklad „mytí oken Brno“.

Značky: