Cena medzigeneračne klesá, stále je však vysoká. Ušetriť môžete vďaka službe Galaxy Z Premier Service.

Portál The Verge priniesol informáciu o tom, koľko stojí výmena displejov nových skladateľných telefónov Galaxy Z Fold3 a Z Flip3 od Samsungu. Ceny sú určené pre americký trh a v porovnaní s cenami výmeny displeja predchádzajúcich generácií naznačujú pozitívny trend – servisné opravy sú lacnejšie.

Výmena vnútorného (veľkého) displeja v telefóne Galaxy Z Fold3 stojí 480 dolárov. Ako uviedol portál GSMArena, v prípade predchádzajúcej generácie to bolo 550 dolárov. Za výmenu displeja v prvom Folde si Samsung účtoval až 600 dolárov.

Čo sa vonkajšieho (menšieho) displeja tohto telefónu týka, tam je cena 150 amerických dolárov. V porovnaní s druhou generáciou je trochu vyššia, v jej prípade to bolo 140 dolárov a rovnaká cena platila aj pre prvý Fold.

Zdroj: TOUCHIT.sk
Galaxy Z Fold3 5G. Zdroj: TOUCHIT.sk

Výmena displeja môže byť počas prvého roka lacnejšia

Výmena vnútorného displeja telefónu Galaxy Z Flip3 stojí 370 dolárov. V prípade predchádzajúcej generácie to bolo 500 dolárov. Oprava malého vonkajšieho displeja stojí 100 dolárov, cena opravy je rovnaká ako v prípade predchodcu.

Snažili sme sa získať ceny aj pre slovenský trh, tie však zatiaľ nie sú známe. A hoci sú servisné zásahy, ktoré súvisia s výmenou displeja, stále pomerne drahé, vďaka službe Galaxy Z Premier Service môžete v prípade výmeny displeja ušetriť.

Samsung ponúka v rámci tejto služby nárok na jednu mimozáručnú opravu v rámci jedného roka. Poplatok za túto opravu je 130 eur v prípade telefónov Galaxy Z Fold a 109 eur v prípade modelov Galaxy Z Flip. Službu Galaxy Z Premier Service môžete získať ako bonus pri predobjednaní skladateľných telefónov.

Doplnené: Predbežné ceny pre Slovensko

Lokálne zastúpenie spoločnosti Samsung zverejnilo predbežné ceny výmeny displejov pre skladateľné telefóny na Slovensku:

  • Galaxy Z Fold3 – okolo 550 eur pre vnútorný displej a okolo 150 eur pre vonkajší
  • Galaxy Z Flip3 – okolo 380 eur pre vnútorný displej a okolo 100 eur pre vonkajší

Uvedené ceny sa týkajú výlučne výmeny poškodeného displeja, t. j. nezahŕňajú opravu akéhokoľvek iného poškodenia zariadenia, ako je napríklad poškodený zadný kryt atď. Ide o celkové ceny vrátane materiálu, práce a DPH. Ceny sú však zatiaľ len orientačné a môžu sa líšiť v závislosti od servisného partnera.

Zdroj: The Verge, GSMArena, Samsung

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit