Lenovo skutočne nevyrába len počítače. Zásah tejto firmy je oveľa väčší a pod značkou Lenovo sa už predávajú aj kolobežky a to aj na slovenskom trhu.

My sme ju mali zapožičanú od firmy Datacomp a dokonale sme si ju užili. Má pomerne silný motor s výkonom 350 W a maximálna rýchlosť je obmedzená na 25 km/h. Dojazd v našom prípade presahoval 20 km, pokiaľ sme jazdili na dĺžku dojazdu. Na najvyššom stupni je to okolo 18 km. Elektro kolobežky Lenovo môžete objednať v obchode Datacomp.sk.

Účinné pruženie aj brzdenie

Výhodou tejto kolobežky je účinné odpruženie. Konkrétne sú tu vzduchom plnené bezdušové pneumatiky a disky s priemerom 8,5 palca. ďalej je tu pruživé odpruženie zadného kolesa a pružinu nájdete aj vpredu. Jazdiť sa dá aj do kopca, pri našej váhe cez 100 km sme jej mierne pomáhali jednou nohou. Hmotnosť celej kolobežky je 15 kg, čo je istá hmotnosť s ktorou si ale dospelý človek poradí napr. aj pri nastupovaní do vlaku alebo do električky.

Výhodou je účinné brzdenie – môžete brzdiť ručnou brzdou ale aj stlačením časti blatníka nad zadným kolesom. Táto kolobežka tiež rekuperuje energiu pri brzdení. Ďalej je tu LCD displej dobre viditeľný aj v noci, kde vidíte rýchlosť a nastavený rýchlostný stupeň. Rovnako tu vidieť aj zostávajúcu kapacitu batérie. Kolobežku tiež môžete nastavovať pomocou mobilnej aplikácie, spojenie je cez Bluetooth pripojenie.

Lahko prenosná

Vyhotovená je zo zliatiny horčíka a hliníka a vydrží aj drsnejšie zaobchádzanie. Dá sa pohodlne poskladať a v tomto stave preniesť napr. v aute. V zloženom stave ná rozmery 1100 × 400 × 700 mm. Maximálna hmotnosť jazdca je obmedzená na 120 kg, kapacita batérie 7,5 Ah pri napätí 36V.

Cena tejto kolobežky v Datacompe je 378 eur, čo považujeme naozaj výhodnú cenu.  Ako sa s touto kolobežkou jazdí a ako funguje mobilná aplikácia ukazujeme aj v našom videu.

Elektro kolobežky Lenovo môžete objednať v obchode Datacomp.sk.

Túto recenziu vám prináša:

 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.